Educație

32 de candidati pe post la concursul de titularizare!

Gabriela Draghici
7 iul 2011 1534 vizualizări
770 de dascali vor sustine pe 13 iulie concursul de titularizare, intrecindu-se pentru numai 64 de posturi pentru educatori si invatatori se lupta 12 candidati pe post , iar la romana concurenta este de 32 de candidati pentru un post

Concurenta de 12 dascali pe un post titularizabil, patru ore de examen scris si camere de supraveghere in fiecare sala. Asta ii asteapta pe cei 770 de dascali inscrisi la concursul de titularizare din acest an. Oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea fac ultimele pregatiri pentru concursul de miercuri, 13 iulie. Ieri a fost ultima zi de validare a fiselor de inscriere la concurs, insa absolventii din seria 2001 pot aduce adeverintele pina astazi, la ora 16.00. Cei care nu s-au prezentat la validare sau nu au imputernicit o persoana prin procura notariala in original sa semneze in locul acestora, au fost scosi din concurs. 770 de profesori si-au depus dosarele in speranta ca vor obtine unul din cele 64 de posturi titularizabile intr-o scoala din judet. Cei mai multi s-au inscris in lupta pentru posturile de educatori si invatatori, 229 la numar. Ei vor concura pentru 10 posturi de educatoare si 9 de invatatori. Multi cauta sa se titularizeze si pe disciplinele limba si literatura romana, unde 64 de profesori se vor "intrece" pentru doar doua posturi scoase la concurs. Si la matematica, 36 de profesori "tintesc" spre cele 13 posturi disponibile. Competitie accerba va fi si la educatie fizica si sport, dar si la disciplinele de limbi straine. Posturi multe sint scoase la concurs si pentru franceza, engleza, religie ortodoxa si limba romana. Desi sint disponibile si doua posturi titularizabile pentru profesorii de limba rromani, nici un dascal nu a fost interesat. La centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani s-au inscris 430 de candidati, iar la cel de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", 340. Probele practice ale anumitor discipline vor avea loc luni, 11 iulie, incepind cu ora 9.00, in unitatile de invatamint afisate la sediul ISJ. Totodata, candidatii care solicita un post la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", la clase de elevi cu deficiente de auz, vor da o proba practica de comunicare in limbaj mimico-gestual. Examenul de titularizare se va sustine miercuri, 13 iulie, in cele doua centre de examen stabilite. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.