Educație

Ultima zi de Bac, inca trei elevi prinsi cu fituici

Gabriela Draghici
2 iul 2011 2566 vizualizări
Doi dintre acestia sint de la Colegiul Tehnic Ion Mincu Focsani si unul de la Grupul Scolar Agricol Odobesti, care a sustinut ieri examenul la Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu Focsani u Este vorba despre un elev in virsta si este a cincea oara cind se chinuie sa ia Bac-ul , ne-a spus Radu Stefan, directorul de la Economic u cei mai multi liceeni vrinceni au sustinut ultima proba la biologie si geografie

Ultima proba a primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, proba la alegere corespunzatoare specializarii, a debutat ieri dimineata cu inca trei elevi eliminati, prinsi ca incearca sa se "inspire". Trei elevi, dintre care doi de la centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" si unul de la centrul de la Colegiul Tehnic "Mihail Kogalniceanu" Focsani, au fost prinsi cu fituici si dati afara din sala de examen. Potrivit conducerii de la "Mihail Kogalniceanu", elevul respectiv face parte din seriile anterioare si vine de la Grupul Scolar Agricol Odobesti. "Din cite am inteles eu, este vorba despre un elev in virsta si este a cincea oara cind se chinuie sa ia Bac-ul. A fost prins cu cartea pe masa, incercind sa copieze", ne-a spus Radu Stefan, directorul unitatii. Alaturi de ceilalti cinci eliminati din probele scrise trecute, ei vor fi nevoiti sa stea un an "pe bara", avind posibilitatea de a sustine examenul de Bacalaureat abia anul viitor. Proba scrisa de ieri a fost sustinuta de 2.770 de liceeni vrinceni, diferentiat, in functie de filiera, profil si specializare. Astfel, bacalaureatii au sustinut examenul, la alegere, la disciplinele biologie, chimie, economie, filosofie, fizica, geografie, informatica, logica, psihologie sau sociologie. Din cei 2.883 inscrisi, 113 au absentat, la care se adauga si cei trei eliminati. "Proba de astazi (ieri "" n.r.) s-a desfasurat in conditii normale. Profesorii au fost prezenti in centrele de examen, subiectele au fost preluate in termen, astfel incit sa ajunga pe mesele tuturor elevilor, ca ei sa poata elabora raspunsurile. Supravegherea a fost stricta, rezultatul a fost acela ca inca trei elevi au fost eliminati din examen. Sigur ca noi nu ne bucuram de acest aspect si nu facem din asta o bucurie si o mindrie. Dimpotriva, sintem tristi pentru ca s-a intimplat asa si dorim ca acesti copii sa inteleaga ca nu se poate veni la examen cu fituici, incercind sa copieze, ci e bine sa se apuce sa invete. Obiectivitatea examenului a fost foarte mare si eu n-am auzit niste critici substantiale, ci doar de suprafata", ne-a declarat inspectorul general adjunct, Maria Lupu.


Bacalaureatii vrinceni, intre biologie si geografie


Potrivit oficialilor ISJ, majoritatea elevilor vrinceni s-au indreptat spre disciplina Biologie, mai exact, 1,051 dintre candidatI, in vreme ce geografia a fost si ea in topul liceenilor, 840 dintre acestia sustinind ieri proba. Primul candidat care a iesit din examen de la Colegiul National "Al. I. Cuza" a fost printre cei 33 care au sustinut proba la filosofie. "Subiectele au fost cu mult mai usoare decit lucrarile pe care le dadeam la clasa. Ne-au dat notiuni legate de drepturile omului, etica aplicata, cunoastere, politica si doua intrebari legate de sensul vietii. Primul subiect a fost exagerat de simplu, iar argumentarea de la subiectul "a" fost si ea destul de simpla. Intr-o ora si jumatate am scris opt pagini", ne-a spus Liliana Dima. Multi dintre parinti si-au asteptat cu nerabdare copiii sa iasa din examen. Desi multi dintre candidati sustin ca subiectele au fost usoare, emotiile si comoditatea ultimei probe si-au spus cuvintul. "Subiectele mi s-au parut usoare, chiar foarte usoare. Eu am gresit din prostie, din neatentie, si s-ar putea sa ma coste", ne-a spus Roxana Elena Mancas, absolventa a Colegiului National "Unirea", care a sustinut ieri proba la biologie. Si pentru cuzista Roxana Crivat, proba la chimie de ieri a fost floare la ureche. "Subiectele mi s-au parut foarte usoare, insa au presupus foarte multe calcule. Nu mai facusem calcule pe hirtie din clasa a V-a, am umplut ciornele. Oricum, nu ma astept la mai putin de 9,70", ne-a spus aceasta. La etapa nationala a Concursului de Chimie "Magda Petrovanu" din aprilie, cuzista a obtinut premiul al III-lea si, in baza acestuia, poate fi declarata admisa la Facultatea de Chimie, beneficiind de cazare gratuita si de bursa de studiu in primul semestru.


Corigentii se pregatesc pentru cea de-a doua sesiune


Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, afisarea rezultatelor la prima sesiune din acest an va avea loc duminica, 3 iulie, pina la ora 16.00. In data de 4 iulie, in intervalul 08.00-12.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora se va realiza in perioada 5-7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie. Cit pentru liceeni care sustin corigentele acum, sau cei care au picat in prima sesiunea, mai este o sansa. Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face intre 11 si 15 august, iar evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august. Intre 22 si 24 august, elevii vrinceni vor avea pauza, pentru ca nici unul dintre ei nu va sustine proba de cumincare la limba materna. In zilele de 23 si 24 august se va sustine proba la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august, evaluarea competentelor digitale. Probele scrise la a doua sesiunea de Bac vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romama, urmata de o zi de pauza, dupa care pe 31 august se va sustine proba obligatorie a profilului. Pe 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii. Afisarea rezultateloe se va face in 4 septembrie pina la ora 16.00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse si contestatiile. Rezultatele finale se vor afla pe 7 septembrie. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 15 ore, 19 minute, 6 secunde
Cam asa e Romania,romanul mereu cauta sa isi ingreuneze situatia , iar cei de la putere au ingreunat`o pe a noastra , acei de sus sunt praf , oare cate clase are Domnul Basescu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.