Educație

Povestile prietenilor de nota 10 de la Scoala Stefan cel Mare

Mihaela Beșleagă
28 iun 2011 3187 vizualizări
Pe ambii ii cheama Alexandru, sint colegi inca din clasa I si buni prieteni si au obtinut 10 curat la evaluarea nationala pentru clasa a VIII-a, dar si la media anilor de gimnaziu u Alexandru Placinta, baiatul medicului ginecolog Ioan Placinta, si Alexandru Musat, fiul unui primar din Buzau, nu se vor desparti nici la liceu, cei doi urmind sa fie colegi la Unirea

Dezinvolti, comunicativi si calzi, Alexandru Musat si Alexandru Placinta, doi dintre cei patru elevi care au obtinut nota 10 "curat" la evaluarea nationala pentru clasa a VIII-a la nivel judetean, povestesc ca doi oameni maturi despre ce i-a motivat la examen si unde se vad peste citiva ani. Alexandru Placinta este fiul cunoscutului medic ginecolog Ioan Placinta, iar tatal lui Alexandru Musat, Marian Musat, este primarul comunei Valea Salciei, din judetul Buzau. O multime de coincidente ii leaga pe cei doi elevi de nota 10. Amindoi au 15 ani si sint colegi in clasa a VIII-a C la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, una dintre cele mai bune scoli din oras, unde sint in aceeasi clasa inca din clasa I. Cei doi au terminat a VIII-a cu nota 10 pe linie si in timpul anilor de studiu, nota de la evaluarea nationala fiind o confirmare a muncii si valorii lor. De altfel, faptul ca sint si buni prieteni i-a impulsionat sa isi doreasca rezultate foarte bune, de care sint mindri. "La matematica mi s-a parut foarte usor, de altfel imi place mai mult matematica. Nu ma asteptam sa iau 10 la amindoua, la romana speram sa iau o nota buna", ne-a marturisit Alexandru Placinta. Amindoi vor sa mearga mai departe la acelasi liceu, Colegiul National "Unirea", la prima clasa de matematica-informatica, "pentru ca iti ofera mai multe posibilitati pentru mai departe", dupa cum ne-a spus Alexandru Musat, care vrea sa devina arhitect, in timp ce colegul sau vrea sa activeze pe mai departe in domeniul IT, fiind pasionat de calculatoare.


"Sint seriosi si au o gindire profunda"


Cheia succesului: "colaborarea cu profesorii si mintea noastra, pe care am antrenat-o de-a lungul anilor", ne-au spus cei doi. "Scoala «Stefan cel Mare» merita toata admiratia mea si o recunoastere vesnica pentru ca a contribuit considerabil la formarea mea ca om, venindu-mi in ajutor cu sfaturi utile, oferindu-mi cele mai bune standarde pentru a-mi desfasura studiul. Sint mindru ca pot reprezenta cu succes scoala, aceste rezultate reflectind profesionalismul si dorinta cadrelor didactice de a ridica stacheta cit mai sus", ne-a spus Alexandru Musat. Cei doi au multumit dirigintei si profesoarei lor de limba romana, Dobrita Tanase, dar si profesoarei de matematica Maria Ariton, care i-au pregatit cu succes. "Sint niste copii foarte buni, ne mindrim cu ei. Sint seriosi si au o gindire profunda, ceea ce este cel mai important", a spus diriginta Dobrita Tanase. De altfel, in aceeasi clasa, patru elevi au terminat clasele V-VIII cu nota 10. Pentru rezultatele foarte bune, cei doi au fost recompensati cu cite un laptop de catre parinti. Pentru ca vacanta este aproape, cei doi baieti de 10 ne-au spus si ce le place sa faca in timpul liber: Alexandru Musat e pasionat de fotbal, urmind sa plece in cantonament cu echipa in Grecia in aceasta vacanta, in timp ce lui Alexandru Placinta ii place sa se plimbe cu bicicleta si, din cind in cind, sa se joace pe calculator. Pentru ca rezultatele vorbesc, la Scoala "Stefan cel Mare" 11 elevi au terminat clasa a VIII-a cu nota 10, in timp ce 60% dintre elevii scolii au luat note peste 9 la proba de limba romana la evaluarea nationala. Ceilalti doi elevi din judet care au obtinut nota maxima la evaluarea nationala din acest an sint Claudia Elena Tataru de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si Bogdan-Mihai Neagoe de la Scoala nr. 3 din Focsani. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 18 ore, 11 minute, 49 secunde
FELICITARI, FELICITARI, CLAUDIA TATARU!!!!!!!!!!
, acum 739398 zile, 18 ore, 11 minute, 49 secunde
SA-I TRAIASCA TATAL CLAUDIEI TATARU!
, acum 739398 zile, 18 ore, 11 minute, 49 secunde
Bine ca-i arata numai pe cei de la scoala Stefan cel Mare parca ceilalti au 10 cu capul spart. Poate Alexandru Placinta nu-i va mosteni caracteul si viciile parintilor
, acum 739398 zile, 18 ore, 11 minute, 49 secunde
Bine punctat \"cineva\"!reclama se face in functie de cotizatie..asta e Romania!
, acum 739398 zile, 18 ore, 11 minute, 49 secunde
si de caracterul si viciile parintilor,dar mai ales de CARACTER,sa nu mai vorbim..ca lasa de dorit...dar oricum,alexandru a mostenit!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.