Educație

Un bibliotecar la Parlamentul European din Strasbourg

Gabriela Draghici
24 iun 2011 1542 vizualizări
Pentru a veni in ajutorul bibliotecarilor multiplicatori de informatie europeana, dar si a celor care urmeaza sa deruleze asemenea activitati in Programul National Biblionet-Lumea in biblioteca ta ,

Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) a obtinut finantare din partea Parlamentului European-Unitatea de Vizite si Seminarii, pentru organizarea unei vizite la Parlamentul European de la Strasbourg. Dupa o selectie la nivel national, 40 de bibliotecari din tara au facut un periplu european in perioada 6-10 iunie, finalizat cu prezenta delegatiei romane pe 8 iunie la Parlamentul European de la Strasbourg. Printre cei selectionati a fost si bibliotecara Claudia Hanganu, sef birou Relatii cu Publicul din cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", care a participat cu proiectul "Cine?Ce?Cum decidem?". Vizita a constat intr-o conferinta de informare privind activitatea si rolul PE, o sesiune de intrebari, raspunsuri si asistenta la sesiunea in plen de la tribuna pentru public. "Proiectul cu care am participat se va derula pina la 1 noiembrie, timp in care se vor organiza diverse actiuni care vor avea ca scop diseminarea informatiilor europene, in special cele referitoare la rolul si activitatea Parlamentului", a declarat Claudia Hanganu. La intoarcere, delegatia de bibliotecari a vizitat Biblioteca Nationala a Ungariei, un impresionant monument arhitectural si cultural, dar si orasele Viena si Salzburg. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.