Educație

Viteza cu care zboara albinele din floare in floare, subiect la matematica

Gabriela Draghici
23 iun 2011 1798 vizualizări
Evaluarea nationala pentru clasa a VIII-a s-a încheiat miercuri cu proba la matematica, rezultatele urmind sa fie publicate vineri u 124 de elevi nu s-au prezentat la proba, ei mai avind inca o sansa la sesiunea din toamna

Elevii din clasa a VIII-a au sustinut ieri proba de matematica din cadrul examenului de evaluare nationala in cele 98 de centre deschise in judet. Din cei 3.653 de elevi inscrisi, doar 124 au absentat, iar din cei care au sustinut proba, nici unul nu a fost eliminat. Varianta de subiect care a fost extrasa a fost cea cu numarul 8, care a continut unele subiecte usor amuzante pentru elevi. Cei 3.529 de absolventi de clasa a VIII-a au avut de deslusit probabilitatea ca la extragerea unei bile dintr-o urna cu 7 bile albe si 3 albastre, cea scoasa sa fie albastra. Totodata, la subiectul III, scolarii au avut de calculat distanta parcursa de o albina asezata pe o floare situata in mijlocul unui diametru AB, care zboara in linie dreapta, mai intii pina la o floare situata intr-un anume punct, apoi mai departe, tot in linie dreapta, pina la o floare situata intr-un alt punct. Elevii au fost nevoiti sa se joace cu calculele in gradina cu flori unde zbura albina. La cel de-al II-lea subiect, absolventii au trebuit sa determine pretul initial al unui televizor, in conditiile in care acesta a fost marit cu 10%, apoi micsorat cu acelasi procent, ajungind dupa modificari la pretul de 1.980 de lei. Absolventii cu care am stat de vorba ne-au declarat ca subiectele au fost accesibile si formulate in concordanta cu nivelul de cunostinte acumulat, ultimele cerinte urmind sa faca diferenta intre elevii mediocri si cei bine pregatiti. "Subiectele mi s-au parut dificile, insa cunostintele acumulate pina in prezent au dat roade. In sfirsit am scapat, oficial. Acum astept rezultatele de vineri si sper ca vor fi aceleasi la care ma astept si eu. Apoi, ma voi bucura din plin de vacanta", ne-a spus Madalina Giurgea, eleva in clasa a VIII-a la Scoala "Ion Basgan" Focsani. De aceeasi parere este si Ana Toma, eleva la Colegiul National "Unirea". "Desi matematica nu este tocmai materia la care ma pricep cel mai bine, subiectele mi s-au parut de nivel mediu. Cel mai greu mi s-a parut subiectul III, dar in rest cred ca m-am descurcat destul de bine. Ma astept sa iau undeva in jur de 7-8. Totul tine de ultimul subiect, care valora patru puncte", ne-a spus absolventa.


Afisarea rezultatelor finale la evaluare, pe 27 iunie


Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pina la ora 14.00. In aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Scoala nr. 3 Focsani va servi drept centru de contestatii pentru elevii nemultumiti de notele obtinute. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie. Elevii urmeaza sa fie repartizati la unul din liceele selectate de ei, pe baza mediei obtinute la evaluarea nationala si a celei din clasele V-VIII. Partea cea mai grea va fi completarea fiselor cu optiuni pentru liceu, in perioada 29 iunie-5 iulie. Media de admitere este compusa 50% din media de la examene si 50% din media anilor de studii. Prima repartizare computerizata va avea loc pe 12 iulie, iar cea de-a doua, pe 22 iulie. Pentru elevii care au ramas nerepartizati, mai exista o sansa in intervalul 5-7 septembrie, cind are loc ultima repartizare. Sint luati in vedere si elevii care au ramas corigenti la finele clasei a VIII-a si au terminat gimnaziul dupa sustinerea corigentelor din august. Cit despre liceenii vrinceni, acestia au continuat ieri bacalaureatul cu proba de competente lingvistice orale intr-o limba de circulatie internationala, proba care se va incheia astazi. Luni, 27 iunie, liceenii vor sustine prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana.(Gabriela DRAGHICI)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.