Educație

Emotiile examenelor continua la Bac si la evaluarea nationala

Gabriela Draghici
22 iun 2011 1184 vizualizări
Azi debuteaza proba scrisa la matematica pentru scolarii de clasa a VIII-a, iar liceenii continua cu proba la limbile straine

La examenul de bacalaureat, proba de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala continua pina joi, 23 iunie. 600 de liceeni din cei peste 3.000 inscrisi au scapat deja de emotiile probei. Dintre acestia, 401 si-au echivalat proba cu certificate la limba engleza, 195 la limba franceza, 5 la limba germana, 3 la limba spaniola si un singur elev are certificat de competente in limba rusa. Pina ieri, 2.566 de liceeni au sustinut proba la limbile engleza, germana, spaniola si italiana. Dupa ce s-au descurcat destul de bine la primele doua probe, liceenii au terminat cu bio si proba de competente digitale. Majoritatea liceenilor vrinceni au fost evaluati ca fiind utilizatori medii la proba de competente digitale de saptamina trecuta. Conform rezultatelor finale la cea de-a doua proba, din cei 2.893 de candidati inscrisi, 2.851 s-au prezentat la sustinerea examenului, 42 absentind. Cei mai multi dintre acestia, mai exact 941, au obtinut calificativul mediu, in timp ce 913 au demonstrat ca sint utilizatori experimentati. Alti 732 de absolventi au obtinut calificativul avansat si restul de 264 cel de incepator. 199 dintre liceeni vrinceni au fost scutiti de sustinerea probei la competenetele digitale, pentru ca au deja certificatele ECDL, respectiv permise de conducere a calculatorului. Prima proba scrisa a bacalaureatului este programata pentru 27 iunie, urmata de proba obligatorie a profilului pe 29 iunie. Pe 1 iulie, candidatii vor sustine proba la alegere a profilului, urmind ca pe 3 iulie sa afle rezultatele. In urmatoarea zi, liceenii au liber la contestatii, in intervalul orar 08.00-12.00, rezultatele finale fiind afisate pe 8 iulie. Absolventii care nu vor reusi sa promoveze prima sesiune de examene a Bac-ului mai au o sansa in cea din toamna, care debuteaza in perioada 11-15 iulie cu inscrierea candidatilor. Si absolventii de clasa a VIII-a din judet sint in plin examen. Cei 3.653 de scolari vor sustine astazi proba scrisa la matematica. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.