Educație

436 de dascali in lupta pentru titularizare

Gabriela Draghici
22 iun 2011 1428 vizualizări
La o saptamina de la debutul inscrierilor pentru concursul de ocupare a posturilor didactice, 436 de dascali sint in cursa

Inscrierile se incheie vineri. "Intre 4 si 6 iulie se va face validarea dosarelor. Asta inseamna ca respectivii candidati vin la ISJ si constata corectitudinea bazei de date", ne-a declarat inspectorul general Stan Rogoz. Pentru anul scolar urmator, Inspectoratul Scolar Vrancea a scos la concurs 64 de posturi titularizabile, cu patru mai multe fata de anul trecut. Cele mai multe sint pentru catedra de matematica, educatoare, invatatori si limba franceza. Bataie mare va fi pe catedrele de educatie fizica si sport, informatica, profesor documentarist sau muzica instrumentala, unde s-a scos la concurs cite un post. Examenul de titularizare ramine neschimbat fata de 2010, fiind programat pentru data de 13 iulie. Toate posturile au viabilitate de cel putin patru ani. Centre de examen vor fi Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani. (G. D.)


Clubul povestilor in aer liber


Proiectul Bibliotecii Municipale Adjud, "Clubul povestilor in aer liber", a ajuns la a patra editie. Adjudenii, cu mic, cu mare se pot relaxa citind o carte pina pe 10 septembrie, intre orele 10.30-12.30 si 17.30-19.30. Ca in fiecare an, Biblioteca ofera cititorilor cele mai noi achizitii ale institutiei. Avind in vedere ca in cei patru ani de desfasurare a proiectului adjudenii au raspuns pozitiv, reprezentantii Bibliotecii vor sa dezvolte proiectul in aer liber, ca toate categoriile de virsta sa beneficieze de carti. "Vrem sa imbunatatim acest program prin promovarea lecturii in aer liber in rindul tinerilor, adultilor si persoanelor de virsta a treia. Pe linga carti, vom pune la dispozitie si ziare pentru parinti si bunici", ne-a spus Tatiana Valea, directorul bibliotecii. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.