Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
18 iun 2011 1650 vizualizări
Au inceput inscrierile pentru examenul de titularizare

Profesorii vrinceni mai au timp pina vineri, 24 iunie, sa se inscrie pentru sustinerea examenului de titularizare. Pentru anul scolar 2011-2012, Inspectoratul Scolar Vrancea a scos la concurs 64 de posturi titularizabile, cu patru mai multe fata de anul trecut. Cele mai multe sint pentru catedra de matematica, educatoare, invatatori si limba franceza. Examenul de titularizare ramine neschimbat fata de 2010, fiind programat pentru data de 13 iulie. Toate posturile au viabilitate de cel putin patru ani. Centre de examen vor fi Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani. (G. D.)


Elevii si prescolarii au intrat in vacanta


Dupa ce liceenii din clasele a XII-a si elevii de clasa a VIII-a au luat vacanta mai devreme in vederea sustinerii examenului de Bacalaureat, respectiv evaluarea nationala, acum a venit rindul scolarilor si prescolarilor sa-si intre in drepturi. Ieri, elevii au intrat in vacanta de vara, urmind sa inceapa anul scolar viitor pe 12 septembrie. Potrivit Ministerului Educatiei, anul scolar 2011-2012 va avea 36 de saptamini de cursuri. Cursurile semestrului I vor incepe luni, 12 septembrie si se vor termina vineri, 23 decembrie. In intervalul 22-30 octombrie, clasele din invatamintul primar si prescolar vor fi in vacanta. Vacanta de iarna va incepe simbata, 24 decembrie, si se va incheia duminica, 15 ianuarie 2012. Cursurile semestrului al II-lea vor incepe luni, 16 ianuarie 2012, si se vor termina vineri, 6 aprilie 2012. (G. D.)


Profesorul Roman si-a lansat monografia despre satul Paunesti


Ieri, Scoala Paunesti a gazduit lansarea volumului "Paunestii Vrancei, intre paduri si ape" a profesorului de istorie Liviu Iulian Roman. Bucurindu-se de o minutioasa si consistenta documentare, monografia a fost primita cu interes de cei care au luat parte la eveniment, colegi, elevi si preoti de la parohiile satului. "Lucrarea este mai mult decit o simpla monografie, este o parte din sufletul tinarului profesor, prin acest demers autorul dorind sa impartaseasca locuitorilor satului date istorice, sa aduca in memorie oameni si intimplari, evenimente locale si legende", ne-a spus profesorul Leu Antofi, de la Scoala Paunesti. Aparuta la editura Terra din Focsani, lucrarea imbogateste colectia de lucrari din seria "Biblioteca Simion Mehedinti", serie initiata de prof. Costica Neagu. (G. D.)


Simpozion dedicat lui Nicolae Iorga la Muzeul Unirii


Muzeul Unirii din Focsani va gazdui astazi, de la ora 10.00, un simpozion national cu ocazia implinirii a 140 de ani de la nasterea marelui istoric roman Nicolae Iorga. Vor conferentia unii dintre cei mai importanti istorici ai tarii, profesorii universitari Gheorghe Buzatu, Vasile Cindea, Stela Cheptea. Vor fi prezenti si reprezentanti ai Consiliului Judetean, ai Academiei Oamenilor de Stiinta ai Clubului Istoricilor din Valenii de Munte. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.