Educație

Un profesor american la Scoala Duiliu Zamfirescu

Gabriela Draghici
18 iun 2011 2683 vizualizări
Profesorul american Stephen Hallstrom le va preda limba, literatura si civilizatia engleza scolarilor de la Duiliu Zamfirescu timp de doi ani

Scoala vrinceana primeste inca o data ajutor din partea voluntarilor americani din organizatia guvernamentala Corpul Pacii. Urmind exemplul Scolii Vintileasca si Liceului Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, Scoala "Duiliu Zamfirescu" va fi "casa" profesorului american Stephen Hallstrom, care le va preda engleza scolarilor in urmatorii doi ani. 64 de scoli din toata tara au participat la concursul de aplicatii de proiect, scoala focsaneana fiind una dintre cele 38 cistigatoare. Pret de trei zile, colectivul Scolii "Duiliu Zamfirescu" Focsani l-a avut drept oaspete pe profesorul american, venit sa se familiarizeze cu colectivul de profesori si elevi. Originar din Oregon, profesorul in virsta de 43 de ani va preda limba, literatura si civilizatie engleza scolarilor de la "Duiliu Zamfirescu" incepind cu anul scolar urmator. Elevii vor invata limba engleza de la un vorbitor nativ, dar vor beneficia si de o abordare diferita de predare fata de cea practicata in sistemul de invatamint vrincean. "Aceasta reusita este o oportunitate pentru scoala si pentru intreaga comunitate de a-si imbunatati performantele lingvistice si culturale", ne-a spus profesoara Anisoara Pitu, coordonatorul proiectului. Conducerea scolii, reprezentata de profesorii Mitrita Dumitrache si Petrica Moraru, a decis ca profesorul american sa lucreze cu elevi de la diferite clase, dar mai ales cu scolarii din clasa a V-a, avind in vedere ca prin trecerea de la invatamintul primar la cel gimnazial este extrem de importanta cunoasterea aprofundata a limbii engleze. "Ne-am bucurat din plin de prezenta sa in aceste trei zile si am fost placut surprinsi de faptul ca este o persoana atit de deschisa. Incercam sa-i facem un program, sa-l familiarizam cu comunitatea, cu ai nostri colegi si sa-l facem sa se simta ca acasa", ne-a spus incintata directoarea unitatii, Mitrita Dumitrache. Profesorul american isi va incepe "aventura" in urbea de pe Milcov incepind cu luna iulie, in prezent aflindu-se la Tirgoviste, unde urmeaza cursuri intensive de limba, cultura si istoria Romaniei. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.