Educație

Scoala Cotesti a sters cu buretele acuzatiile aduse profesorului Petrescu

Gabriela Draghici
15 iun 2011 1827 vizualizări
Verdictul Consiliului de Administratie al scolii: nevinovat din lipsa de probe

Dupa ce au cerut o aminare in predarea raportului privind acuzatiile aduse profesorului de sport, Gheorghe Petrescu, Consiliul de Administratie al Scolii Cotesti a dat "verdictul" ieri: nevinovat din lipsa de probe. Desi recunoaste ca scoala nu este un organ competent de a desfasura o astfel de ancheta, directoarea unitatii va inmina astazi raportul inspectorului general Stan Rogoz, prin care profesorul este absolvit de vina. "Din comisie au facut parte oameni seriosi, oameni care nici nu au domiciliul in Cotesti, ca sa nu existe motive de indoiala cu privire la interesele lor. Comisia a stat de vorba cu toti, de la profesori la elevi, si niciunul nu a vazut si nu a auzit nimic. Si eu am fost diriginta si in patru ani de zile nu am auzit nimic de genul. In raport scrie ca nu sint probe care sa dovedeasca vinovatia profesorului si nu exista nici un martor care sa fi asistat la vreo scena", ne-a spus Vasilica Lipan, directoarea unitatii. Avind in vedere ca aceasta a fost numita prin detasare in fruntea institutiei inlocuindu-l astfel pe profesorul Gheorghita, nu a facut parte din comisie. Desi pe fir a intrat si Politia Cotesti, pe masa organelor de politie existind doua plingeri impotriva acestuia, directoarea unitatii sustine ca nu a fost contactata pina acum de oamenii legii. Inspectorul general Stan Rogoz sustine ca asteapta sa citeasca raportul scolii si ca va discuta cu oamenii legii inainte de a lua vreo decizie. "Asteptam raportul si documentele doveditoare. Am inteles ca nu exista probe concludente, de aici si rezultatul favorabil profesorului. Eu imi doream un astfel de rezultat, imi doream sa fi fost o interpretare gresita a unui eventual gest al profesorului. Ma voi interesa si la Politie sa vedem in ce stadiu au ajuns si cercetarile lor, inainte de a lua vreo decizie", ne-a declarat "generalul" Rogoz. Va reamintim faptul ca familiile a doua fetite din comuna Cotesti il invinuiesc pe profesorul Petrescu de comportament inadecvat. Ambele familii au depus plingere la Politia Cotesti in urma cu citeva saptamini. (G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.