Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
15 iun 2011 1345 vizualizări
Mircea Cartarescu, asteptat azi la Focsani

Scena Teatrului Municipal il va gazdui astazi pe scriitorul Mircea Cartarescu, aflat pentru prima data in ultimii ani in orasul nostru. Incepind cu ora 16.00, scriitorul va sustine o conferinta "Despre literatura si alti demoni", care se doreste o pledoarie pentru lectura. Evenimentul este organizat de Conferintele OTP "" Humanitas, in colaborare cu Inspectoratul Scolar, iar gazda va fi adjunctul Maria Lupu. Nu vor lipsi scriitorii vrinceni si toti cei care adora lectura. (G. D.)


"InfoEducatie", la a 18-a editie


Trei elevi vrinceni s-au calificat pentru etapa nationala a Concursului InfoEducatie, editia a XVIII-a, care va avea loc intre 1-6 august la Galaciuc. Este vorba despre Cristian Florea, elev la Colegiul "Cuza" cu lucrarea "Ajutind natura "" te ajuti" (premiul I la sectiunea pagini web, profesor Camelia Mereuta) si Bogdan Lupu si George Tututoveanu, elevi la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu (premiul I la sectiunea soft educational, profesor Maricica Apreutesei). Premiul II in cadrul aceleiasi sectiuni l-au obtinut Cristi Savin si Catalin Savin, elevi la Liceul Teoretic Panciu. Concursul din acest an, sub genericul "Programming for useful things", este dedicat elevilor cu aptitudini si interes pentru crearea aplicatiilor informatice-soft educational, soft utilitar si pagini web. Pe perioada taberei finale vor fi organizate si sesiuni de comunicare pe teme IT si design. Totodata, va exista si un curs special de utilizare mijloace video si foto, care va avea ca principal sponsor Google. In plus, vor fi organizate Zilele Google, asistate de ingineri ai companiei. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.