Educație

Opt scoli din judet, cetateni in Tara lui Andrei

Gabriela Draghici
14 iun 2011 2833 vizualizări
Elevii se iau la intrecere in proiecte eco-civice, in speranta ca vor cistiga 5.000 de euro

Opt unitati de invatamint din judet se intrec in proiecte eco in editia 2011 a Concursului National eco-civic, "Tara lui Andrei", finantat de compania Petrom si care ofera un premiu de 5.000 de euro voluntarilor cu cele mai bune idei. Din Vrancea s-au inscris scolile "Stefan cel Mare" si "Ion Basgan" din Focsani, Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud, scolile Movilita, Biliesti, Gologanu, Faraoanele si Scoala de Arte si Meserii "Stefan cel Mare si Sfint" Suraia. Voluntarii Scolii "Stefan cel Mare" Focsani si-au propus realizarea unui parc de odihna si agrement in cartierul Sud din Focsani, prin proiectul "Un strop de natura printre ramuri de beton", care poate fi votat la http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/un-strop-de-natura-printre-ramuri-de-beton/ . Echipa scolii Movilita a elaborat proiectul "Memoria poarta si numele de timp", care prevede infiintarea unui cabinet de istorie in cadrul unitatii, ce poate primi voturi la http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/memoria-poarta-si-numele-de-timp . Echipa Scolii Gologanu a spus si ea "da" proiectului, cu care doreste sa opreasca migratia elevilor buni spre scolile din oras, modernizind scoala prin transformarea ei intr-un spatiu interactiv. Pentru asta vor sa doteze scolile cu table interactive, softuri educationale si extinderea conexiunii la Internet. Proiectul este coordonat de profesoara Daniela Bucur si poate fi votat aici: http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/scoala-interfata-comunitatii . Elevii Scolii "Ion Basgan" s-au transformat in veritabili salvatori ai planetei. Ei au spus in primul rind "nu" unui Focsani lipsit de verdeata si sufocat de betoane. Proiectul acestora, "Parcul-o oaza de relaxare" presupune inviorarea orasului, pornind de la parcuri, mai cu seama de la cele uitate in paragina, cum este Parcul Arges, situat in zona centrala a orasului, pe care l-au ales pentru a-l infrumuseta. Sarcinile au fost deja impartite intre membrii echipei, au fost amenajate casutele pentru pasari si au fost strinse pina acum 6 tone de hirtie pentru reciclare. Coordonat de profesoara Maria Constantin, proiectul poate fi votat aici: http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/parcul---o-oaza-de-relaxare .


Salvati Siretul si padurea Dalhauti!


Echipa Scolii de Arte si Meserii "Stefan cel Mare si Sfint" Suraia a propus proiectul "Conduita micului ecologist" care prevede salubrizarea malului drept al riului Siret, gestionarea selectiva a deseurilor si asigurarea in permanenta a ecologizarii zonei. Proiectul este coordonat de profesorul Corneliu Bros si poate fi votat la http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/conduita-micului-ecologist/ . Elevii si cadrele didactice de la Scoala Faraoanele s-au implicat si ei in proiect. Proiectul acestora, "Salvati padurea", isi propune rezolvarea problemei depozitarii gunoaielor din poienile padurii Dalhauti. Profesoara Lacramioara Teodorescu este cea care coordoneaza proiectul care poate fi votat la http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/salvati-padurea/ . Scoala Biliesti, implicata si ea in concurs, propune amenajarea unui spatiu verde de relaxare in curtea interioara a scolii si realizarea unui mini-teren de sport in curtea scolii. Asta pentru ca materialele sportive, portile de fotbal si fileul pentru tenis sint depozitate intr-o sala de clasa. Proiectul lor poate fi votat aici: http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/prietenii-padurii-biliesti---voluntari-pentru-spatii-verzi/ . Si echipa Liceului Teoretic "Emil Botta" Adjud a propus un proiect ambitios. "Stafeta generatiilor" prevede securizarea unitatii scolare, care presupune reabilitarea gardului terenului de sport prin inlocuirea a doua dintre portile de acces si construirea celei de-a treia. Totodata, echipa scolii are in plan si acoperirea suprafetei terenului cu bitum pentru a acoperi gropile si reabilitarea tribunei. Proiectul adjudenilor poate fi votat la http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/stafeta-generatiilor . Cu fiecare vot in plus, scolile vrincene mai fac un pas in fata spre cistigarea premiului de 5.000 de euro. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 5 ore, 18 minute, 19 secunde
Felicitari celor care initiaza proiecte, si in special d-lui Bros, care demareaza astfel de bune chestii prin scolile pe unde umbla.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.