Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
14 iun 2011 1290 vizualizări
Azi incep inscrierile la testarile nationale!

Elevii de clasa a VIII-a intra si ei in focurile examenelor. Dupa ce vineri li s-au incheiat mediile, incepind de azi si pina miine elevii se pot inscrie pentru evaluarea nationala. Se pot inscrie la examen atit absolventii promotiei din acest an, cit si cei care au absolvit in perioada 1999-2010, de cind au fost introduse evaluarile. Scolarii vor sustine prima proba luni, 20 iunie, la limba si literatura romana. Marti va fi pauza pentru scolari, pentru ca nici unul nu va sustine proba la limba materna, iar in 22 iunie absolventii de gimnaziu vor sustine proba de matematica. Pe 24 iunie vor fi afisate rezultatele si in aceeasi zi cei nemultumiti de note pot depune contestatie. Rezultatele finale vor fi afisate pe 27 iunie. Partea cea mai dificila va fi completarea fiselor cu optiuni pentru liceu, in perioada 29 iunie-5 iulie. Media de admitere este compusa 50% din media de la examene si 50% din media anilor de studii. Prima repartizare computerizata va avea loc pe 12 iulie, iar cea de-a doua, pe 22 iulie. Pentru elevii care au ramas nerepartizati, mai exista o sansa in intervalul 5-7 septembrie, cind are loc ultima repartizare. Sint vizati si elevii care au ramas corigenti la finele clasei a VIII-a si au terminat gimnaziul dupa sustinerea corigentelor din august. (G. D.)


Unirista Larisa Rusu s-a calificat in etapa internationala PIJA


Larisa Rusu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National "Unirea" Focsani, s-a calificat pentru etapa internationala a Concursului International de creatie-literara PIJA (Premiul International al Tinerilor Autori) cu o nuvela redactata in limba franceza. Lucrarea "La porte étroite" (n.r. Usa ingusta) a propulsat-o in topul celor opt elevi selectionati, care provin din licee din Bucuresti, Sibiu, Giurgiu si Onesti. Lucrarea uniristei va fi evaluata de un juriu international, suma de 6.000 de euro oferita ca premiu fiind repartizata textelor premiate. PIJA este o institutie ce valideaza literatura scrisa de tineri cu virste cuprinse intre 15 si 20 de ani din spatiul francofon. Tarile partenere ale proiectului sint Franta, Belgia, Italia, Elvetia si Romania. Anual, concursul PIJA e consacrat unui gen literar diferit, de la poezie si teatru, la scrisoare sau nuvela si permite o prima confruntare cu publicul deoarece textele premiate sint publicate de editura L"â"¢Hèbe, asociata proiectului. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.