Educație

199 de elevi au fost scutiti de proba competentelor digitale

Gabriela Draghici
11 iun 2011 1891 vizualizări
Inca 719 de elevi au sustinut ieri cea de-a doua proba a examenului de Bacalaureat, si anume cea de competente digitale.

199 de elevi au fost scutiti de sustinerea examenului, pentru ca au deja certificate ECDL, respectiv permise de conducere a calculatorului. Liceenii isi vor afla rezultatele marti, 14 iunie. Desi in calendarul initial aceasta proba era programata pentru intervalul13-17 iunie, din cauza sarbatorii de Rusalii, care este luni, 13 iunie, proba s-a desfasurat ieri. Perioada de desfasurare a probelor examenului de Bacalaureat, 6 iunie-1 iulie, nu a fost modificata. In perioada 20-23 iunie, absolventii vor sustine proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina. Desi unii elevi sustin ca au avut probeleme in ceea ce priveste echivalarea examenelor la probele digitale si la limbile de circulatie internationala, oficialii ISJ spun ca n-au auzit de asa ceva. A fost cazul unei eleve de clasa a XII-a de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", care desi are certificat Cambridge la nivel C2, dosarul i-a fost respins si va fi nevoita sa sustina probele de competenta la limba engleza. "La mine, cel putin, nu a venit nimeni cu o astfel de problema. In primul rind, comisia din scoala ar trebui sa fie cea care rezolva asta, si dupa aceea inspectorul de specialitate, daca elevul are nelamuriri", ne-a spus Ion Ionascu, vicepresedintele comisiei judetene. Dupa probele orale la limbile de circulatie internationala vor urma probele scrise. Pe 27 iunie este programata proba la limba si literatura romana, urmata de proba obligatorie a profilului, pe 29 iunie. (G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.