Educație

Indianistul Agafitei în limba engleza

Valentin Muscă
11 iun 2011 2544 vizualizări
Lansata la Bucuresti, în elitistul cerc al Colocviilor de marti ,organizate lunar de indianistul George Anca, lucrarea Indianisti din spatiul romanesc.

Florilegiu de cultura si gindire filosofica" (Galati, 2011) a profesorului Florinel Agafitei va fi tradusa in limba engleza. Ineditul volumului si necesitatea cunoasterii rolului jucat de indianistii romani in studierea textelor sacre au facut ca lucrarea sa intre in atentia editurilor de specialitate care vor sa scoata o editie in limba engleza. "Am avut discutii cu mai multe persoane, cu privire la traducerea acestei lucrari si editarea intr-o limba de circulatie, de preferat engleza. De la discutii la editarea volumului mai sint lucruri de perfectat si de gasit sponsorii care sa sustina publicarea acestei lucrari intr-un tiraj suficient pentru a ajunge in marile biblioteci si centre universitare", ne-a spus Prof. Dr. Florinel Agafitei. Faptul ca la prezentarea in premiera a lucrarii a participat Nandkishor Pamwar, primul secretar al Ambasadei Indiei la Bucuresti, este deja un semn ca subiectul intereseaza inclusiv Tara Upanisadelor. Cit despre editarea in limba engleza a unei lucrari scrise de un autor care traieste intr-un nenorocit de Focsani este deja un miracol. Pentru cei care nu trec intelectual Milcovul, facem precizarea ca la Focsani exista citeva zeci de autori care publica anual citeva mii de volume, de/din toate genurile. Din nefericire, lipsa consistentei acestor lucrari, amatorismul, editarea in conditii aproximative, nu o data piratate si in tiraje liliputane, fac din aceste volume lucrari de citit in familie sau la cenaclu, intre prieteni, amante si cumetri. De aceea, posibila traducere a unei lucrari scrise de un autor vrincean si editarea in mii de volume, precum si intrarea lucrarii intr-o retea de distributie internationala va permite autorului si lucrarii sa patrunda in circuitul universal al valorilor si sa participe la simfonia dezbaterilor intelectuale, care la Focsani lipsesc cu desavirsire. Pe cind o lansare de carte si la Focsani? (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 43 minute, 17 secunde
Felicitari Domnule Profesor! Se pare ca mai bine se intelege limba romana, cu usor accent moldovenesc in India cea mareata si greu, uneori, de inteles asemenea civilizatie ca ne doboara. Succes in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.