Educație

Ce note au luat VIP-urile locale la Bac

Gabriela Draghici
9 iun 2011 3504 vizualizări
Dintre Alin Trasculescu, Bogdan Matisan, Bogdan Nechita si Eliza Botezatu, fruntas la Bac a fost presedintele PDL de Vrancea, cu o medie peste 9 u cea mai mica nota, 8 , a luat-o presedintele OT-PDL Vrancea, Bogdan Nechita, care era prea ocupat cu relatiile interumane

Olimpici, cuminti, elevi care au respectat teoria curriculara in scoala, teorie ce le-a dezvoltat capacitatea de a selecta informatiile dobindite si pe care le-au interpretat cu discernamint. Oameni care sint multumiti cu tot ce au realizat pina acum, care sint in perfecta armonie cu persoanele care au devenit. Cam asa se descriu VIP-urile locale, odata elevi pe bancile scolilor din judet. Deputatul PDL de Vrancea, Alin Trasculescu isi aduce aminte de anii de liceu cu mare fala. Deputatul, care isi dezvoltase un sistem de valori etice si mereu bazate pe o motivatie solida a actului invatarii, se recomanda ca provenind "dintr-o familie de intelectuali". Olimpic "de profesie", fotbalist de performanta si detinator al premiului I din clasele primare si pina in cele gimnaziale, Alin Trasculescu a intrat pina si la o facultate de stat. Deputatul a terminat un liceu de fite, Colegiul National "Al. I. Cuza". "Am facut parte din ultima generatie de elevi care a dat Bac-ul la sapte obiecte. Imi aduc aminte ca la prima treapta luasem peste 9 si eram al 17-lea pe liceu, in conditiile in care se bateau 3-4 elevi pe un singur loc. La cea de-a doua treapta luasem 10 la fizica, acelasi 10 pe care l-am luat si la Bac. Eram printre cei mai buni elevi din tot judetul, majoritatea dintre noi eram olimpici. De altfel, am avut si o rata de succes extraordinara, tin minte ca o singura fata nu a reusit sa intre la o universitate de stat", ne-a marturisit acesta. In anii adolescentei cochetase si cu sportul. "Sa stiti ca eram talentat si la sport. Imi placea foarte mult fotbalul si impreuna cu echipa, am fost vicecampioni mondiali la juniori. Cum eu provin dintr-o familie de intelectuali, invatatul insa era pe primul loc. Am luat premiul I in clasele I-VIII si in liceu n-am coborit sub mentiune. Am avut noroc si de profesori extraordinari, cu care inca mai tin legatura. Pot sa spun ca in mare parte, datorita lor sint ceea ce sint", a completat "tantos" deputatul.

Pe viceprimarul Bogdan Matisan l-am prins la telefon intre sedinte. Desi se simte un "suflet batrin", si-a amintit cu mare drag cum a luat examenul de Bacalaureat in 1992. Liceul l-a terminat la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani. "Eu am probleme existentiale acum si voi ma intrebati de Bac-ul pe care l-am dat acum 100 de ani? Tin minte ca era un examen extrem de serios, riguros si foarte greu. Nu mai tin minte cu cit l-am luat, cred ca in jur de 8. Tin minte insa ca luasem 10 la oral la romana si 9 la scris. La economie luasem 10, si asta dupa un meci demonstrativ cu profesorul examinator privind economia politica. Cit despre copiat, o singura data am incercat si m-am chinuit atit de tare sa scot fituicile alea incit se terminase ora si luasem 3 pentru ca nu scrisesem nimic. De atunci m-am lecuit si nici c-am mai incercat", ne-a spus amuzat vicele. Seful interimar de la Inspectoratul Teritorial de Munca, Eliza Botezatu a terminat liceul in orasul natal, Marasesti. "Bacalaureatul n-a fost tocmai usor pe vremea mea. L-am dat parca prin 1999 si il luasem cu 8,78 din cite imi aduc aminte. Cred ca era primul an in care se dadea Bac-ul la sapte obiecte. Nu prea aveam aplecare spre matematica. De copiat, nici nu se punea problema", ne-a spus aceasta.

Presedintele OT-PDL Vrancea, Bogdan Nechita, s-a declarat onest, desi nu a avut cele mai bune rezultate la Bac sau in liceu. Nici corigentele nu l-au ocolit, chimia dindu-i mari batai de cap. "8,02 am luat la Bac. Nu prea ma descurcam cu matematica, desi eram olimpic in generala. Am avut si o corigenta la chimie printr-a X-a. La liceu m-am lasat de olimpiade, am acordat mai multa atentie relatiilor interumane. Oricum m-am pregatit pentru Bac, nu cred ca poti sa te bazezi pe metodele copiatului, te mai uiti la unul, la altul, dar cam atit. Era o viata frumoasa in liceu, boema. Mai tin legatura si cu fostii profesori, am avut si reuniunea de 10 ani in urma cu doi ani", ne-a spus Nechita, fost coleg de liceu cu deputatul de Vrancea, Razvan Mustea. (Gabriela DRAGHICI)


Inca 398 de liceeni au sustinut prima proba ieri


Gata si cu prima proba a Bacalaureatului! 398 de liceeni vrinceni au fost evaluati ieri la proba de competente lingvistice de comunicare orala la limba romana. Desi oficialii Inspectoratului Scolar anuntasera ca ieri vor fi afisate rezultatele, ele vor fi expuse astazi. Nici un elev nu a absentat, iar comisia judeteana nu a primit nici o reclamatie de la nici un candidat. Liceeni au timp pina luni sa-si traga sufletul sau sa mai rasfoiasca putin cartile, pe 13 iunie le vor fi evaluate competentele digitale. Dupa proba orala intr-o limba de circulatie internationala din intervalul 20-20 iunie, urmeaza probele scrise la disciplinele limba si literatura romana, proba obligatorie a profilului si cea la alegere a profilului si specializarii. Reamintim ca linia de telefon a Ministerului Educatiei la care pot fi raportate eventualele nereguli este 0800.801.100. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 21 ore, 4 minute, 31 secunde
Mai oameni buni nu il mai dati pe Matisan in ziar ca iar mi-a avortat cateaua.Imi amintesc cu drag de el , era cel mai tare de la agricol , aaa pardon de la cccolegiul tehnic de prostani.In America citeste integral
, acum 739370 zile, 21 ore, 4 minute, 31 secunde
As dori sa vad ce note a luat la bac si VIP-ul Marian Oprisan.?? sau e secret sau nu aveti curaj si ce sport a facut.Nu cumva si-a terminat studiile de cand este baron ??!
, acum 739370 zile, 21 ore, 4 minute, 31 secunde
ARTICOL si informatii de k.k.t.oare ii doare la basca pe alegatorii din judet de notele acestor ratati luate la BAC, ca pe mine ma doare exact in pix-fix de ei ,faptele lor si notele lor.
, acum 739370 zile, 21 ore, 4 minute, 31 secunde
DORELE ,daca toti alegetorii sunt ca tine ne ducem la vale tare.Si asa sunt ca tine ceva doar UE sa ne mai schimbe
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.