Educație

Oaspeti de seama din Franta, in vizita prin scoli

Gabriela Draghici
8 iun 2011 1618 vizualizări
Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean a primit luni vizita lui Alain Fleury, profesor asociat la Universitatea din Cordoba, reprezentant al AEDE (Association Européenne des Enseignants) si reprezentant CIEP (Centre International d"études pédagogiques). 40 de profesori de limba franceza din scolile din judet au participat la seminarul Pour une pédagogie de l'interculturel , moderat de profesorul francez.

Profesorul Fleury a vizitat ieri si orasul Panciu, Liceul Tehnologic "Al. Ioan Cuza" si Liceul Teoretic "Ioan Slavici", dar si hrubele lui Stefan cel Mare. In scurta sa vizita in Focsani, a bifat si Colegiul "Unirea", unde a purtat discutii in limba franceza cu elevii uniristi despre educatia interculturala. Ieri, a facut si un scurt periplu prin scolile din mediul rural, la Spulber, Paltin si Nistoresti. Seminarul a fost organizat de Asociatia Profesorilor de Limba Franceza - filiala Vrancea, Casa Corpului Didactic Focsani si ISJ Vrancea. (G. D.)


757 de elevi vor primi calculatoare


Din cele 786 de dosare depuse de elevii vrinceni cu situatii financiare precare pentru programul "Euro 200", 757 vor primi bonul valoric de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator. "Motivul pentru care cele 29 de dosare au fost respinse este faptul ca in anii anteriori li s-au mai acordat ajutoare familiilor, si in cadrul programului bonul il primeste un singur membru al familiei", ne-a spus inspectorul general Stan Rogoz. Autoritatile locale abilitate pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei. Afisarea rezultatelor finale pe internet si la sediul scolilor va avea loc pe 24 iunie. Bonurile valorice vor fi eliberate intre 24 iunie-30 iulie, iar achizitionarea computerelor se face intre 24 iunie-31 august. (G. D.)


S-au afisat posturile vacante din invatamint


Pentru anul scolar 2011-2012, Inspectoratul Scolar a scos la concurs 64 de posturi titularizabile, cu patru mai multe fata de anul trecut. Ieri, pe site-ul www.isjvn.vn.edu.ro au fost postate listele cu posturile titularizabile si netitularizabile din cele doua centre de examen stabilite, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Focsani. Cele mai multe sint pentru catedra de matematica (13), educatoare (10), invatatori (9), limba franceza (7), religie ortodoxa (5), limba engleza (4), limba rromani (2) si limba si literatura romana (2). Bataie va fi si pe catedrele de educatie fizica si sport, informatica, profesor documentarist sau muzica instrumentala, unde s-a scos la concurs cite un post. Titularizarea este programata pe 13 iulie. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.