Educație

Remember Ioan Massoff

Valentin Muscă
4 iun 2011 2101 vizualizări
Pe 4 iunie 1904 se nastea în Bucuresti Ioan Massoff, unul dintre cei mai mari biografi romani din toate timpurile si autorul celebrei biografii a actorului Petre Liciu (Ed. Meridiane, Bucuresti, 1971).

Cum in acest an s-au implinit 140 de ani de la nasterea actorului a carui bust se gaseste linga Teatrul Municipal din Focsani, nu ar fi rau daca s-ar reedita aceasta lucrare la Focsani, cu sprijinul Primariei si Consiliului Judetean, mai ales ca proprietarul drepturilor de autor asupra operei lui Ioan Massoff pregateste in acest moment o editie necenzurata, prima editie fiind periata de cenzura fostului regim. Pe linga miliardele de lei aruncate pentru tiparirea tonelor de maculatura pseudo-culturala din acest judet, credem ca autoritatile vor face un frumos cadou contemporanilor, preluind tiparirea acestei lucrari la Focsani si organizarea unui eveniment in care Petre Liciu si epoca de glorie a teatrului focsanean sa fie aduse in actualitate. (Valentin MUSCA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 12 ore, 19 minute, 27 secunde
Voiam sa te mai intreb la un text mai vechi, dar te intreb acum. Cine sunt falsii oameni de cultura din jiudet? Aceasta-i intrebarea!:P
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.