Educație

Liceenii de la Odobesti, cei mai priceputi sanitari

Sorin Tudose
3 iun 2011 1423 vizualizări
Europenii vor sa limiteze acordarea primului ajutor de catre simplii cetateni

Sapte echipaje formate din liceeni s-au intrecut ieri in sala de sport a Colegiului National "Al. Ioan Cuza" in cadrul concursului "Sanitarii priceputi" derulat de Crucea Rosie in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean. In functie de biletele extrase, fiecare echipaj a trebuit sa stie cum sa acorde primul ajutor in cazuri ipotetice de accidente auto, de arsuri sau degeraturi. Cel mai bun echipaj s-a dovedit a fi cel de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti secondat de echipajul "cuzistilor". Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Lidia Boc, profesoara care se ocupa de acest concurs de mai multi ani, a fost dezamagita de prezenta scazuta a echipajelor din acest an, dar spune ca are incredere in toate echipajele ca ar face fata intru-n caz real. "Din pacate au venit putine echipaje pentru ca scolile nu platesc transportul copiilor la Focsani in cazul in care nu sint din oras. Oricum, toate cele care au venit au fost foarte bune si ne-a fost destul de greu sa le departajam. Concursul acesta trebuie privit mai curind ca o datorie civica, pentru ca e de datoria noastra sa stim sa acordam primul ajutor semenilor in caz de nevoie", a declarat Lidia Boc, voluntar al Crucii Rosii. Anul viitor concursul va implini 50 de ani de la infiintare si manualele dupa care se invata acum vor fi schimbate deoarece nu mai corespund normelor europene. Potrivit Lidiei Boc, europenii vor sa limiteze acordarea primului ajutor de catre simplii cetateni deoarece de multe ori s-a intimplat ca persoanele neinstruite sa faca mai mult rau decit bine din dorinta de a ajuta. (Sorin TUDOSE)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 42 minute, 35 secunde
Teoreticu`
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.