Educație

Copiii conduc pentru o zi lumea!

Gabriela Draghici
1 iun 2011 2021 vizualizări
Concursuri, vinatoare de comori, muzica, dans, jocuri si karaoke sint citeva dintre ingredintele unui 1 Iunie de neuitat u Gradinita nr. 2 Focsani a programat trei zile de intreceri, desene pe asfalt si expozitii pentru prichindei u seara, in Piata Garii vine micuta Cleopatra sa intrebe de ¦ Ghita

Azi, la ora 11.00 va fi dezvelit bustul Oanei-Diana Renea, dupa care de la ora 13.00 se da startul la distractie. Sectia pentru Copii si Tineret a pregatit "1 Iunie-Aventura, cunoastere, mister-la Biblioteca", unde protagonisti ai vinatorii de comori vor fi elevii Scolii "Duiliu Zamfirescu" Focsani. Atmosfera va fi intregita de elevi ai Scolii Populare de Arta-clasa de orga si trupa de majorete a Liceului Pedagogic. Voluntarii sectiei vor coordona concursurile si jocurile in aer liber, cintecele si dansurile, iar CJ ofera puzzle-uri. De dulciuri si sucuri se vor ocupa cei de la Carrefour Focsani si Frutti Fresh Buzau. "Biblioteca va fi locul in care copilaria va scrie o poveste. Oricine poate fi personaj in povestea noastra, sau poate scrie o noua poveste impreuna cu noi. Trebuie doar sa vina la Biblioteca!", a precizat bibliotecar Margareta Tatarus. Miine, distractia continua de la ora 11.30 in holul sediului central, cu vernisajul expozitiei de quilling, realizata de membri ai Atelierului Fanteziei, coordonat de Georgeta Iordache, profesor la Scoala nr. 2 Marasesti si elevi ai Scolii Vinatori, coordonati de profesoara Mariana Dascalu. Copiii vor demonstra ce inseamna arta quillingului, dovedind ca dintr-o bucata simpla de hirtie se pot realiza, cu rabdare si indeminare, felicitari, cutii de cadouri, semne de carte si tablouri. Tot miine, in sala de lectura va avea loc o expozitie de desene a elevilor Colegiului "Cuza", sub indrumarea profesorului Traian Mengher, si a elevi ai Scolii nr. 2 Marasesti, coordonati de profesoara Petruta Balan. Intre orele 10-14.00, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se va derula proiectului "Copilarie-prilej de bucurie".


Prichindeii de la gradinite petrec de ziua lor


Febra activitatilor dedicate Zilei Copilului a cuprins si gradinitele din oras. Prichindeii de la Gradinita cu program prelungit nr. 2 Focsani au invatat cintece si poezii, au pregatit scenete si si-au expus lucrarile la CCD Vrancea intr-o expozitie intitulata sugestiv "Copil ca tine sint si eu!". Sub acelasi generic se va desfasura un concurs judetean cu doua sectiuni, creatii artistico-plastice sub forma unor postere, si desene pe asfalt. Concursul se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Asociatia Educatoarelor din Romania-filiala Vrancea, CCD Vrancea, Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" si Primaria Focsani, care a aprobat si sectorul de drum unde copiii se vor aduna. Sarbatoarea copiilor va continua si vineri, cind se va desfasura Concursul Judetean de Educatie Fizica si Sport pentru prescolari, "Campion de ziua mea". Micutii se vor lua la intrecere de triciclete si biciclete, mers in echilibru pe banca de gimnastica cu transport de greutati, alergare cu ocolire printre obstacole, iar la sfirsit, vor primi diplome si dulciuri. "Este ziua cind noi, cei mari, devenim copii, bucurindu-ne alaturi de ei. Nu am uitat nici de copiii defavorizati, partenerii nostri in proiectul «Viitorul lor depinde si de noi», pentru care copiii de la Structura Gradinita Nr. 3 au daruit jucarii in cadrul campaniei initiate de Carrefour Focsani", ne-a spus Ecaterina Mihu. (Gabriela DRAGHICI)


Cleopatra Stratan concerteaza in Piata Garii


CJ organizeaza un spectacol cu muzica si dans pentru prichindei. De la 10.00, micutii au liber la desenat pe asfalt la Concursul "Copilarie fericita" din Parcul Balcescu. In aceaasi locatie se desfasoara un tirg de felicitari, in timp ce copiii se vor lasa pictati pe fata. Tot de la 10.00 la Teatrul Municipal va fi pusa in scena piesa de teatru "Scufita cu pitici", care va putea fi revazuta si de la orele 12.00 si 13.30. Incepind cu ora 14.00, Piata Garii va face loc magicienilor, actorilor Teatrului "Tandarica" care vor pune in scena doua spectacole, de unde nu vor lipsi trupele pe catalige, baloanele modelabile ale clownilor, jocurile si concursurile de karaoke. Aceeasi locatie va gazdui concertul lui Alex de la ora 18.00, spectacolul "Lectia de dans" oferita de Andreea Balan, Petrisor Ruge si Bursucu, urmind ca seara sa fie incheiata de micuta Cleopatra Stratan, alaturi de tatal sau, Pavel Stratan. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.