Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
31 mai 2011 1404 vizualizări
S-a stabilit sedinta cu directorii de scoli

Directorii unitatilor de invatamint din judet sint covocati in sedinta joi, 9 iunie, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), incepind cu ora 10.00, pentru a discuta despre pregatirea evaluarii nationale a elevilor de clasa a VIII-a. Prima proba, cea de limba si literatura romana, este programata pe 20 iunie. Ca si in sedintele tehnice de simulare a examenului de Bacalaureat, directorii vor fi instruiti cu privire la prelucrarea metodologiei si pregatirea persoanelor de contact. Elevii claselor a VIII-a vor incheia cursurile pe 10 iunie, urmind ca in perioada 13-15 iunie sa se inscrie pentru sustinerea examenelor. (G. D.)


Se pregateste dezvelirea bustului Oanei-Diana Renea


Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" va dezveli miercuri, de la ora 11.00, bustul Oanei-Diana Renea, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania din anul 2000. Monumentul realizat de profesorul Gabriel Taicutu, profesor la Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" Focsani, va fi amplasat in fata sediului Sectiei pentru Copii si Tineret. In deschidere vor vorbi despre aportul scriitoarei la literatura, directoarea Bibliotecii, Teodora Fintinaru, si profesorii Valeriu Anghel si Costica Neagu. Evenimentul va fi urmat de lansarea volumului de poezie al scriitoarei Oana-Diana Renea, "Intuneric si lumina", editia a II-a, si de un moment liric "Poezii pentru copii". Nascuta in Rimnicu Sarat, scriitoarea a trecut in nefiinta la Focsani, in cursul anului trecut. (G. D.)


Ziua Copilului sarbatorita prin arta


Scoala Populara de Arta Focsani sarbatoreste in avans Ziua Copilului, celebrata pe 1 Iunie. Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor (CJPCTAM) Vrancea gazduieste astazi, incepind cu ora 18.00 vernisajul unei expozitii ale claselor de pictura - profesor Liviu Nedelcu si design vestimentar "" profesor Georgeta Ciornei. Atmosfera va fi intretinuta de acordurile muzicale ale claselor de orga - profesorul Dumitru Ivan, canto "" profesor Maria Mugoci si chitara - profesor Maricel Ghinea care vor sustine un microrecital. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.