Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
30 mai 2011 1825 vizualizări
Inca trei olimpici la Olimpiada Nationala de Matematica

Faza nationala a Olimpiadei de Matematica pentru clasele V-VI, desfasurata in perioada 27-29 mai in Arad, ne-a mai adus trei olimpici. Astfel, Amalia Giuclea (cls. a VI-a, Colegiul National "Unirea", profesor indrumator: Mariana Guzu) a obtinut Premiul II si medalia de aur, Octavian Torcea (cls. a V-a, Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, profesor indrumator: Gabriela Dochioiu) a fost recompensat cu Mentiune si medalia de argint, in timp ce Razvan Ciubotaru (cls. a VI-a, Colegiul National "Unirea", profesor indrumator: Mariana Guzu) a obtinut Mentiune si medalia de bronz. (G. D.)


Liceenii de la "Ioan Slavici", prezenti la Palatul Parlamentului


Dupa trei luni de implicare in proiectul "Elevii propun solutii la problemele romilor", liceenii de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu merg pe 1 iunie la Palatul Parlamentului pentru a-si face cunoscute solutiile. Azi, de la ora 13.00, tinerii vor da o lectie si autoritatilor locale, in sala media a liceului. Maritisul timpuriu al fetelor, abandonul scolar, lipsa de informare, dar si problemele cu ciinii comunitari sint doar cateva dintre problemele identificate de elevii clasei a XI-a D in perioada martie-mai 2011, pentru care se propun si solutii. La proiectul demarat de Institutul Intercultural din Timisoara a participat si Scoala Slobozia Bradului, alaturi de alte 24 de unitati din tara. Proiectul va fi incheiat pe 1 iunie, la Bucuresti. (G. D.)


"Cele mai curate glasuri"


Gradinita nr. 17 Focsani a gazduit joi, 19 mai, prima editie a concursului judetean de interpretare vocala pentru prescolari "Cele mai curate glasuri!". La editia din acest an au participat prescolari din 16 unitati de invatamint din Vrancea si Braila. Cistigatoarea trofeului a fost Miruna Bratu, de la Gradinita nr. 18 Focsani (profesori Veronica Necula, Ioana Bratu) cu media 9.80. Partenerii acestui proiect au fost Gradinita nr. 17 Focsani, Inspectoratul Scolar Judetean, Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" Focsani, Gradinita Garoafa si filiala Asociatiei Educatoarelor din Romania. Sponsori au fost Cabinerul Individual Avocat-Ana-Teodora Ciubotaru, Asociatia "Flori timpurii" si firmele Foto Raduc si Csleco 2008. (G. D.)


precizare: "La stirea aparuta astazi in ziarul dvs.este necesara o rectificare: Bratu Miruna este copilul castigator al premiului I de la nivelul I,nu copilul care a castigat trofeul.Trofeul concursului si marele premiu a fost castigat de ªtefan Alexandra de la Gradinita nr.17(structura 11),cu media 9.94. Organizatorii"




200 de prescolari si scolari si-au expus lucrarile la CCD Focsani


Proiectul educational "Satul meu-Orasul meu", derulat de Gradinita cu program normal Garoafa, s-a incheiat cu Concursul judetean de creatie artistico-plastica la care au participat cu lucrari prescolari si scolari de la clasele I-IV. Lucrarile cistigatoare au fost expuse la Casa Corpului Didactic Focsani, colaborator al proiectului, alaturi de ISJ, Muzeul Vrancei, Palatul Copiilor, Asociatia Educatoarelor si Scoala Garoafa. "Consider ca acest concurs a avut un impact pozitiv asupra gradinitelor si scolilor din judet, deoarece au participat 85 de cadre didactice cu care s-au incheiat parteneriate si au fost inscrise 200 de creatii plastice", a precizat coordonatoarea proiectului, Adriana Facila. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.