Educație

Socant!Fostul director al Scolii Cotesti, acuzat de pedofilie

Ziarul de Vrancea
27 mai 2011 5031 vizualizări
Doi parinti din comuna Cotesti il invinuiesc pe fostul director al scolii, profesorul de sport Gheorghe Petrescu, ca le-ar fi hartuit sexual fetitele u a venit la mine, m-a bijbiit pe la spate si m-a sarutat cu buzele si cu limba este marturisirea socanta a unei fetite de 11 ani u inspectorul general Stan Rogoz recunoaste ca situatia este in prezent anchetata de conducerea scolii u DGASPC s-a autosesizat in cazul fetitelor, iar profesorul urmeaza sa fie cercetat si de Politie u profesorul Petrescu nu a fost de gasit ieri de reporterii ziarului nostru

Caz iesit din comun in comuna Cotesti. Fostul director al unitatii scolare, profesorul de sport Gheorghe Petrescu, este acuzat ca ar fi hartuit sexual mai multe eleve de la scolile din comuna. Invinuirile vin de la parintii minorilor, care sustin ca profesorul nu se afla la prima abatere de acest fel. Inspectorul general Stan Rogoz recunoaste ca a primit o sesizare din partea scolii si ca in momentul de fata unitatea de invatamint ancheteaza presupusul caz. Parintii unei eleve de clasa a III-a de la Scoala Budesti au reclamat conducerii scolii ca profesorul de sport ar fi avut un comportament neadecvat fata de fetita lor. In sprijinul acuzatiilor familiei din Budesti vin si parintii unei eleve de clasa a IV-a de la Scoala Cotesti, care afirma ca fata lor in virsta de 11 ani a fost hartuita sexual de profesor de aproape un an de zile. Mai mult, parintii fetei sustin ca si fata lor mai mare, eleva la aceeasi scoala in urma cu citiva ani, ar fi trecut prin acelasi chin. "Noi avem o fata mai mare, care a terminat scoala tot aici. Am trecut prin acelasi chin cu ea. A ramas cu traume dupa ce i s-a intimplat atunci, mereu imi spune sa am grija s-o intreb pe fata cea mica ce s-a intimplat la ora de sport. Sotul meu a innebunit atunci. L-a luat de git in magazin si i-a spus sa nu se mai atinga de ea", ne-a spus mama fetitei, Mariana Alexe, cadru didactic la Scoala Cotesti. In acest caz s-a autosesizat si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, care a trimis in cursul zilei de ieri o echipa de la Serviciul de Interventie in Regim de Urgenta, pentru a evalua situatia. Specialistii institutiei au aflat, din declaratiile parintilor, ca scena s-ar fi petrecut luni, de fata cu toti colegii, cind profesorul ar fi luat fetita in brate si a sarutat-o pe gura. Profesorul urmeaza sa fie cercetat atit de Politie, cit si de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, in timp ce fetita si familia sa va fi consiliata de specialistii DGASPC. "Fetita si parintii sai vor intra de saptamina viitoare intr-un program de consiliere", ne-a declarat Daniela Nicolas, directorul DGASPC Vrancea.


Pipaieli, complimente dulci si ora de sport cu cite o fata pe rind


Profesorul se folosea de cuvinte "tandre" pentru a-i atrage atentia copilului, dupa cum povesteste fetita de la Cotesti. "Imi spunea miss, puisor , deci imi facea complimente", spune fetita. Copilul isi gaseste cu greu cuvintele pentru a descrie ce a patimit. Isi aduce aminte ca intr-una din zile profesorul de sport a trecut de la alintari la fapte. "A venit la mine, m-a bijbiit pe la spate, pe aici (n.r. aratind spre zona intima) si m-a sarutat pe gura cu buzele si cu limba, a plecat si eu m-am dus la cismea si m-am spalat pe gura ca era scirbos", ne-a spus fetita. Potrivit ei, aceste lucruri s-au transformat intr-un obicei din partea profesorului, care nu s-a mai multumit doar cu sarutari si a vrut mai mult, dupa cum povesteste copila. "Ma saruta, ma pipaia, ma atingea cu mina in zonele intime", este marturisirea socanta a fetitei. Vasilica Alexe, tatal fetitei, spune ca sotia sa i-a spus tirziu despre aceasta situatie pentru ca s-a temut sa nu faca vreun gest necugetat. "Mi-a spus sotia ca s-a jucat cu fetita in sala de sport, mi-a zis dupa vreo 3-4 zile dupa ce s-a intimplat pentru ca stia ca daca imi spune imediat ma supar si ma duc si-l iau pe respectivul la bataie sau ma razbun. Vreau sa fac plingere la Politia Vrancea", a declarat tatal copilului. Intre timp, tatal fetitei a mai aflat ca nu este singur in aceasta situatie, si ca si alti parinti au trecut prin aceleasi momente din cauza acestui profesor, dar se tem sa vorbeasca. "Am auzit de la parintii altor copii ca la sala de sport profesorul profita de faptul ca sint numai copiii si se jucau intr-un mod neortodox", a incheiat Vasilica Alexe. Fetita continua seria marturisirilor socante si adauga ca si colegele ei patesc la fel. "Cheama pe rind, cite o fata, la orele de sport. Pe mine si pe inca o colega de-a mea ne-a tinut patru ore la ora de sport. Jucam tenis, ne pipaia. I-am spus ca vrem sa plecam acasa, pentru ca probabil, parintii nostri sint ingrijorati", ne-a povestit fetita.


Inspectoratul Scolar Judetean, "complice" la musamalizare?


Potrivit spuselor parintilor fetei de 11 ani, atit Inspectoratul Scolar, dar si conducerea scolii stiau despre iesirile profesorului. Cele doua parti neaga acuzatia, mentionind ca "nu s-a facut nici o cerere scrisa in acest sens". Inspectorul general Stan Rogoz declara ca scoala cerceteaza in prezent situatia fetei din Budesti si ca nu ar fi stiut ca ar fi vorba despre mai multe fete in aceeasi situatie. "La nivelul scolii s-a constituit o comisie de cercetare. In functie de raportul comisiei vom lua masurile legale care se impun", ne-a declarat inspectorul general Stan Rogoz, care neaga ca ar fi existat o legatura intre inlocuirea profesorului Petrescu dupa expirarea mandatului si acuzatiile care i se aduc. "I-a expirat mandatul in luna decembrie a anului trecut si am decis inlocuirea sa cu profesoara Vasilica Lipan. Nu avea nici o legatura cu asta, a fost o chestiune de management, iar profesoara Lipan a fost o alegere mai buna", a completat "generalul". Asta desi in ultima inspectie Rodis efectuata de inspectorii de specialitate din cadrul ISJ, fostul director Petrescu a primit calificativul foarte bine. Mama fetitei de 11 ani, Mariana Alexe, cadrul didactic la Scoala Cotesti sustine ca reprezentantii ISJ Vrancea cunosc situatia de citeva luni, insa nu au luat nici o masura impotriva profesorului. "Cind au fost inspectorii scolari in brigada la scoala noastra, i-am povestit inspectoarei Mazilu despre ce se intimpla cu profesorul. I-am spus si prin ce a trecut fetita mea, insa nu a luat nici o masura. Stiau toti, i-am spus si directoarei scolii, toata lumea cunoaste situatia", ne-a spus mama fetitei. Atit inspectorul de specialitate pe invatamintul prescolar, Cristina Mazilu, cit si cel responsabil pe invatamintul primar, Lina Vlasceanu, declara ca este pentru prima data cind aud de asa ceva. "Am fost in inspectie Rodis cint era dinsul director si ma mira, pentru ca ne-a lasat o impresie foarte buna. A primit calificativ maxim. De discutat cu mine n-a facut-o nimeni, este prima data cind aud de asa ceva", ne-a spus inspectorul Mazilu.


Directorii Scolilor Cotesti si Budesti fug de declaratii


Desi parintii fetei sustin sus si tare ca au adus la cunostinta conducerii scolii atitudinea necorespunzatoare a lui Petrescu, directoarea invoca lipsa unor sesizari scrise. "Noi am primit o sesizare de la un copil de la Budesti. Atit. Eu nu stau la birfa, pe la colturi, sa ascult ce spun unii si altii. Eu le spun in felul urmator, daca au de reclamat ceva, sa o faca in scris", ne-a spus actuala directoare a Scolii Cotesti, Vasilica Lipan. La fel de "limitata in declaratii" a fost si invatatoarea fetitei de la Scoala Budesti, a carei parinti s-au plins conducerii scolii de comportamentul profesorului. "Este un mic incident care nu s-a demonstrat pina acum. O comisie de cercetare analizeaza situatia, insa momentan este un zvon pe baza caruia nu pot sa concluzionez nimic. La urma urmei, este o problema de ordine interioara", s-a ferit sa spuna mai multe Silvia Vatasoiu. Mama fetei recunoaste ca nu a luat pozitie in mod oficial pina acum, de teama influentei pe care o are fostul director. "Mi-a fost frica pina acum sa fac plingere scrisa impotriva acestuia, pentru ca mi-a fost sef. Este un om cu bani si cu multa influenta. Eu nu am bani sa ma lupt cu el in instante, iar slujba de invatator la scoala imi aduce piine pe masa. Ne simtim oarecum vinovati, si eu si sotul meu, ca nu am vorbit pina acum. Dar mai presus de toate, de slujba, sintem parinti si integritatea copilului nostru este mai important decit orice altceva", a completat mama. Desi reporterii Ziarului de Vrancea au incercat in mod repetat sa dea de profesorul Petrescu, acesta nu a fost de gasit. Parintei fetitei de 11 ani de la Scoala Cotesti sustin ca dupa ani de tacere, vor depune o plingere impotriva invinuitului. Vom reveni cu amanunte. (Gabriela DRAGHICI, Aurelian IVAN)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 20

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Ups. Daca macar 10% e adevarat, e grav
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
D-l Petrescu era atat de fraier sa se agate de copilul colegei??? Greu de crezut. Evident este scopul denigrarii imaginii acestui om . Pacat ca sunt amestecati copiii in rafuielile celor mari.
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
VA POT CONFIRMA CU ALTE ELEVE,ESTE ADEVARAT! SA FIE INTREBAT CE LE SPUNEA LA BANCHET,CA AU FETELE USA DESCHISA LA EL LA APARTAMENT!!! UN CADRU DIDACTIC DIN FOCSANI
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Rog pe aceasta cale pe parlamentarii de Vrancea sa initieze proiecte de legi pentru protectia copilului in situatia de fata si pedeapsa cu inchisoarea, legi care sa pedepseasca cersetorii care citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Pai nu stiu ce sa mai cred, aceasta este educatia, pentru ca nici profesorii nu mai au nici un pic de demnitate atita timp cit stau la suete cu elevii. Pina la urma o sa inceapa de la gradinita cu asa citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Daca s-ar face o ancheta CORECTA in scoli, s-ar descoperi multi pedofili si pedofile!De exemplu cazul profesoarei care a fost mutata dusciplinar de la Cuza acum 14-15 ani pentru pedofilie- are un citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
nu se stie daca e adevarat sau nu insa acest tip de comportament din partea profesorilor si a oamenilor in general ridica mari semne de intrebare. multi ar spune ca e profesor de sport deci nu poate citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Nu este primul caz si cred nici ultimul in care situatii de acest gen sunt acoperite de ISJ.Mai mult, ca urmare a ingerintelor politicului, au fost si sunt promovati in astfel de functii personaje citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Daca faptele sunt adevarate si nu inventate asa cum ne-am obisnuit in zilele noastre, cand interesul unor oameni nu tine cont de bunul simt sau de experienta de pedagog a celor care fac educatie, citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 32 minute, 43 secunde
Probabil ca nu.Sau, daca se fac, sunt ori irelevante stiintific ori nu tine nimeni cont de ele.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.