Educație

Liceul Auto are supraveghere video de tip Big Brother

Camelia Stănilă
27 feb 2006 787 vizualizări
Multe unitati de invatamint au in vedere angajarea unor agenti de paza.

Daca in unele unitati de invatamint masurile de siguranta s-au limitat la ecusoane si la o mai stricta evidenta a persoanelor care intra in scoala, in altele s-au gasit solutii mult mai moderne pentru ca elevii sa fie supravegheati. Desi nu au existat cazuri de violenta in liceu, conducerea Grupului Scolar de Transporturi Auto a achizitionat de curind doua camere video, care au fost montate pe hol, la fiecare etaj. Aceasta pe linga sistemul de alarma instalat in toamna trecuta, pentru a asigura paza in interiorul, dar si in exteriorul unitatii de invatamint. Directorul Catalin Preda si directoarea adjuncta Elena Balaban, cei care au avut aceasta initiativa, spun ca sistemul video este mult mai eficient pentru eliminarea oricaror posibile acte de violenta din scoala. In plus, acestea au un efect psihologic asupra elevilor. "Deocamdata am instalat doua camere de supraveghere, la etajul unu si doi. Ne-am gindit ca este o investitie buna pentru siguranta liceului, mai ales ca avem aici 700 de elevi, ce nu pot fi supravegheati in permanenta de un profesor. Totul se inregistreaza pe un calculator din laboratorul de informatica. Daca va fi nevoie, avem posibilitatea sa extindem sistemul si sa mai instalam si alte camere de supraveghere. Avem insa si un sistem de alarma, cu ajutorul caruia se asigura si paza in exteriorul cladirii", a afirmat Catalin Preda, directorul Grupului Scolar de Transporturi Auto. Cele doua camere au costat 20 de milioane de lei, insa pretul a fost negociat destul de bine, dupa cum ne-a mai spus directorul liceului. "Am considerat ca este mult mai rentabil, decit sa angajam agenti de paza. Nu ne permiteam sa platim lunar doua persoane, care sa ne asigure, in schimburi, paza pe timp de zi si de noapte. Asa cred ca ne ajunge mult mai putin", ne-a spus si directorul adjunct Elena Balaban. Cei doi directori spun ca, printre elevi, deja se simte efectul montarii camerelor video. Stiindu-se filmati, liceenii au renuntat la micile "nazbitii" si inghionteli din timpul pauzelor. Si in alte unitati de invatamint din oras s-au inasprit masurile de siguranta. Angajarea unor agenti de paza este, de altfel, considerata o necesitate pentru multe din scolile si liceele focsanene. La initiativa comitetului de parinti, o asemenea masura va fi luata si la Grupul Scolar de Electrotehnica. "Vrem sa negociem cu o firma de paza, ca sa angajam citiva agenti care sa supravegheze liceul. Mai ales in curte, unde intra destul de multa lume. Comitetul de parinti ne-a donat niste bani, pentru a putea face acest lucru. A fost initiativa lor, caci noi nu avem posibilitatea sa platim agenti de paza", ne-a declarat Gabriel Danielescu, directorul Grupului Scolar de Electrotehnica Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.