Educație

InfoEducatie

Ziarul de Vrancea
26 mai 2011 912 vizualizări
levii vor fi asistati medical la Bac si la Evaluarea Nationala

Sanatatea elevilor care vor sustine in urmatoarea perioada Bac-ul si Evaluarea Nationala va fi strict supravegheata de autoritatile din sanatate. Directia de Sanatate Publica a fost instiintata de Ministerul Sanatatii ca trebuie sa fie luate toate masurile in vederea acordarii asistentei medicale in caz de urgenta prin Serviciul de Ambulanta. Dr. Catalin Graur, directorul DSP, spune ca se vor face si demersuri pe linga autoritatile publice locale care au in subordine cabinete medicale scolare pentru ca in centrele de examinare sa existe si un cadru medical. In Vrancea, din cele 21 de licee din judet, noua au fost alese ca centre de examen pentru Bac, iar evaluarea nationala se va sustine in 98 de centre. (R. M.)


Concurs de creatie literara "Muguri si flori"


Elevii Scolii "Duiliu Zamfirescu" au fost angrenati in concursul de creatie literara "Muguri si flori", editia a II-a. Organizat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Focsani, concursul a scos in evidenta elevii cu aptitudini literare. Juriul a avut dificila misiune de a-i departaja pe cei 65 de finalisti si de a stabili o ierarhie a celor mai valoroase lucrari in proza sau versuri. Profesorii sponsori, Iulia Prescornitoiu si Mariana Pavel, au recompensat premiantii cu diplome, carti si medalii. In cadrul aceleiasi manifestari si-au prezentat lucrarile si cei mai activi membri ai "Cenaclului de toate zilele", condus de profesoara Anisoara Nitu. Cu aceasta ocazie, bibliotecarul Gabriela Harea, coordonatorul activitatii, a prezentat revista "Muguri si flori". (G. D.)


Biblionet ajunge si la Brosteni


Zilele de 30 si 31 mai marcheaza lansarea programului "Biblionet-lumea in biblioteca mea" la Biblioteca Publica Brosteni si Biblioteca Municipala Adjud, care au fost dotate cu echipamente IT donate de IREX. Incepind cu ora 12.00, Biblioteca Brosteni va sarbatori oficial primirea celor sase calculatoare si echipamente IT. Biblioteca Adjud a pregatit pentru inaugurare momente literar-artistice cu scenete, cintece si dansuri populare, precum si o expozitie. Inca din luna decembrie 2010, 17 biblioteci din judet beneficiaza prin programul Biblionet de calculatoare si echipamente IT. Programul este finantat de Fundatia Bill&Melinda Gates, in parteneriat cu IREX, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Fundatia EOS, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania. (G. D.)


Poezie si proza la Galeriile de Arta


Galeriile de Arta Focsani lanseaza astazi, de la ora 11.00, doua volume sub bagheta Cenaclului Literar "Vasile Cirlova" cu sediul la Casa Armatei Focsani. Scriitorul Vasile V. Buruiana isi va lansa volumul de poezii "Glasul inimii", in timp ce col. (r) Vasile E. Rumega, volumul de proza "Urmasii plaiesilor din cetatile Moldovei". Incursiunea in lumea celor doua volume o vor face scriitorii Ionel Marin, Gheorghe Zaharia si Virgil Lovin. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.