Educație

Din ris in plins ieri la cea de-a doua zi STEV

Gabriela Draghici
26 mai 2011 1241 vizualizări
Reprezentatia Colegiului Tehnic Edmond Nicolau a impresionat publicul pina la lacrimi

Cea de-a XXIX-a editie a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni (STEV) a continuat ieri turul de forta cu trei piese iesite din comun. Au evoluat pe scena Casei de Cultura trei echipe de tineri actori de la trei licee din oras. De dimineata, cei prezenti in sala au fost martorii unei reprezentatii exceptionale din partea Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" "Cineva celebru" dupa B. Larson (profesor indrumator: Doina Boboc, Mihail Fisan; indrumator artistic: Aurelian Calin) n-a fost o piesa de teatru, ci mai mult un exercitiu teatral. In centrul atentiei s-au aflat un grup de puscariasi, fortati sa se trateze de dependente prin terapie prin teatru. Vedeta care ii ajuta este Charlie Chaplin, puscarias si el, ajuns "la racoare" pentru ca si-a omorit toata distributia. Reprezentatia i-a impresionat pe cei prezenti pina la lacrimi prin monologul elevului-actor Robert Trifan, "deghizat" in Charlie Chaplin prin care s-a facut un apel la umanitate. Urmatorii "entertaineri" au fost cei de la Colegiul Economic, care desi trebuiau sa interpreteze doua piese de teatru, timpul le-a fost potrivnic. "Minunata calatorie" dupa M. Visniec (profesor indrumator: Mihaela Fistoc; indrumator artistic: Liviu Vieru) nu a fost o piesa de teatru neobisnuita, extraordinara, insa poetica si invaluita in simboluri. O poveste de dragoste intre doua persoane, care dureaza noua zile si noua nopti, pe care cei doi le traiesc la hotarul dintre metafizic si destin. Uniristii au fost cei care au incheiat cea de-a doua zi a STEV, de altfel si cistigatorii marelui trofeu de anul trecut. "Livada cu visini" dupa A. P. Cehov (profesor indrumator: Angela Sirbu si Romulus Buzatelu; indrumator artistic: Adrian Damian) a sfidat timpul aseara pe scena Casei de Cultura. Uniristii ne-au facut partasi la un spectacol proiectat intr-o livada neobisnuita, construita ca un dialog al contrariilor, in care se reunesc comedia, drama si cadentele sufletesti. Astazi, vor evolua Colegiul Tehnic "V. D. Cotea" Focsani, Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti si Liceul Pedagogic "Spiru Haret". (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 29 minute, 8 secunde
Hai UNIREA !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.