Educație

Verde pentru microbuzul scolar de la Garoafa

Gabriela Draghici
25 mai 2011 895 vizualizări
Primaria asteapta acordul Guvernului pentru angajarea unui sofer

Veste buna pentru cei 100 de elevi din satele Doaga, Rachitosu si Bizighesti care au fost nevoiti sa faca naveta luni de zile pina la scoala din centrul comunei Garoafa, din cauza ca nu se putea angaja sofer care sa conduca microbuzul scolar, pentru ca posturile sint blocate. Cel mai probabil, de la 1 septembrie, microbuzul scolar va avea sofer. "Am facut documentatia pentru infiintarea unui post unic si am inaintat-o domnului prefect, ca la rindul sau, sa o transmita Guvernului. Avem deja mai multe solicitari pentru postul de sofer si, ce ma bucura este ca sint oameni din comuna. Speram ca de la 1 septembrie sa punem in functiune microbuzul", ne-a spus primarul Gheorghe Maghiaru. Microbuzul scolar zace nefolosit inca din luna ianuarie a acestui an in parcarea Primariei, dupa ce timp de trei ani de zile conducerea scolii a inaintat zeci de adrese si solicitari Ministerului pentru alocarea unui mijloc de transport pentru elevii navetisti. Naveta scoate din buzunarul parintilor 30 de lei pe luna. Unii elevi sint nevoiti sa faca naveta de la 9 km departare, sau se incumeta sa o ia pe jos, cu bicicleta, sau chiar sa vina cu masini de ocazie pentru ca parintii nu isi permit sa scoata atitia bani din buzunar. "Noi asteptam avizul din partea Guvernului ca ne-a aprobat infiintarea postului unic. Copiii se descurca cu naveta ca de obicei. Se trezesc devreme ca sa fie pina-n ora 7 dimineata in statie ca dupa-aia se aglomereaza microbuzul si nu mai au loc. Speram sa il putem folosi de la inceputul anului", ne-a spus directoarea Scolii Garoafa, Fanica David. La inceputul lunii ianuarie, cinci unitati scolare au primit microbuze. Este vorba despre Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, Scoala "Duiliu Zamfirescu" Dumbraveni si Scolile din Garoafa, Poiana Cristei si Vidra. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.