Educație

Sase elevi sportivi vor sustine Bac-ul mai devreme

Gabriela Draghici
21 mai 2011 872 vizualizări
Sase elevi vrinceni, sportivi de performanta, vor sustine examenul de Bacalaureat mai devreme decit colegii lor, pentru ca fac parte din Lotul Olimpic National.

Este vorba despre Andreea Roman, olimpica la atletism, eleva la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, si cinci elevi de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, respectiv Teodor Bors, Marian Gorcioaia, Ionut Namolosanu, Andrei Pascu si Ionut Fanel Mazare, olimpici la rugby. Pentru cei sase olimpici vrinceni, inscrierile se vor finaliza pe 23 mai. Acestia vor sustine probele examenului de Bacalaureat la Grupul Scolar "Oltchim" Rimnicu Vilcea. Prima proba, cea de testare a competentelor de comunicare in limba romana va fi sustinuta in zilele de 23 si 24 mai, urmind ca pe 25 si 26 mai sa le fie testate competentele in utilizarea calculatorului. In intervalul 27-28 mai, olimpicii vor sustine proba de testare a competentelor intr-o limba straina. Seria de probe va continua cu cea scrisa la Limba si Literatura Romana pe 30 mai, iar in ziua urmatoare, olimpicii vor sustine o proba scrisa la disciplina de profil. Pe 1 iunie va avea loc proba scrisa finala, la alegere, a profilului si specializarii. Dupa rezolvarea contestatiilor, pe 3 iunie le vor fi comunicate rezultatele finale. Pentru colegii lor, peste 3.000 de absolventi de liceu, examenul de maturitate va incepe pe 6 iunie. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.