Educație

11 licee vor concura pe scena la STEV - editia 2011

Gabriela Draghici
21 mai 2011 842 vizualizări
In perioada 24 - 27 mai vor fi puse in scena 13 piese de teatru, in care vor juca cei mai talentati elevi vrinceni u editia de anul trecut a fost cistigata de Colegiul Unirea

La 33 de ani de la prima editie, Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni (STEV) va debuta cu mare fast marti, 24 mai, si va tine pina vineri, 27 mai, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". In competitia care aduce in prim plan arta teatrala s-au inscris 11 licee, cu doua in plus fata de anul trecut. Trei licee vor deschide prima zi de spectacol, dupa luni de zile de pregatire intensa. Echipa care va sparge gheata este cea a Liceului cu Program Sportiv Focsani, care va interpreta, incepind cu ora 10.00, piesa "Napasta" de I. L. Caragiale. Trei ore mai tirziu va veni rindul cuzistilor, cu o adaptare dupa piesa "Buzunarul cu piine" a lui Matei Visniec. Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" va incheia prima zi a stagiunii, cu "Cerere in casatorie" si "Ursul", doua piese de exceptie scrise de A. P. Cehov. Spectacolul continua si in ziua de 25 mai cu prestatia elevilor de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", care vor interpreta doua piese de teatru, "Minunata calatorie" de Matei Visniec si "Cearta si impacaciune", o adaptare dupa Andreea Peruccio. Urmatorii pe lista sint elevii Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", care vor face spectacol cu piesa "Cineva celebru", de B. Larson. Ii vor urma indeaproape cei de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" cu piesa "Insula femeilor", a lui Valeriu Butulescu. Tinerii actori ai Colegiului National "Unirea" vor incheia cea de-a doua zi a STEV, cu piesa "Livada cu visini" a lui Cehov. De altfel, uniristii au fost cei care au cistigat trofeul editiei de anul trecut, cu piesa "In largul marii", dupa Slawomir Mrozek. Cea de-a treia zi a celui mai mare eveniment artistic dedicat elevilor talentati va fi deschisa de Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", ai carui actori vor interpreta "Femeile savante", dupa Moliere. Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti va urca pe scena Casei de Cultura pentru a face spectacol cu piesa "Ivona, principesa Burgundiei". Elevii Liceului Pedagogic "Spiru Haret" vor pune in scena piesa "Transfer de personalitate" de Dumitru Solomon, iar stagiunea se va incheia vineri, cu cel de-al doilea liceu din afara orasului venit la Focsani sa impresioneze cu talentul actoricesc. Este vorba despre Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, ai carui elevi vor interpreta piesa "Cheia franceza". Editia 2011 este organizata de Casa de Cultura a Sindicatelor, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si cu sprijin financiar din partea sponsorului Rotary Club Varana. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.