Educație

170 de candidati la olimpiada interdisciplinara tehnica

Camelia Stănilă
24 feb 2006 873 vizualizări
Olimpiada interdisciplinara tehnica, faza judeteana, ce se va desfasura intre 25 si 28 februarie, a atras in acest an nu mai putin de 170 de participanti, la profilele tehnic, resurse si servicii.

Elevii vor avea de sustinut atit o proba scrisa, care va avea loc miine, cit si una practica, in urmatoarele zile. La profilul tehnic, unde sint si cei mai multi candidati (70), probele vor fi sustinute la Colegiul Economic. Cei 55 de participanti de la resurse si 45 de la servicii vor concura la Grupul Scolar de Electrotehnica. "Intre cele doua probe se va face o medie, cu o pondere 50% - 50%. Cite un elev pe clasa si pe specialitate va avea ocazia sa mearga la faza nationala", a precizat inspectorul pentru invatamint tehnic, Tincuta Zahariuc. Tot in acest sfirsit de saptamina va avea loc olimpiada judeteana la educatie tehnologica, pentru clasele V-VIII, la care s- au inscris circa 80-90 de elevi. Proba scrisa si practica se va desfasura in aceeasi zi, la Grupul Scolar de Industrie Usoara. Astfel, rezultatele vor putea fi aflate chiar la sfirsitul zilei de miine. Desi este un concurs destinat elevilor de gimnaziu, primii clasati au sansa de a participa si la faza nationala a olimpiadei. Responsabilii din invatamintul tehnic se pregatesc in aceasta perioada si pentru concursul pe meserii, destinat elevilor din anul de completare, care se va desfasura intre 2 si 4 martie. In cadrul acestei competitii se desfasoara faza judeteana si nationala pentru anumite calificari. "Cea mai mare concurenta exista la mecanica auto, unde avem inscrisi elevi de la Liceul 1, 5, Auto si Agricol Adjud, precum si la textile, unde avem elevi de la Liceul 2, Adjud si Vidra. Doar cite un elev va ajunge la faza nationala", a mai precizat Tincuta Zahariuc. In cadrul acestui concurs, elevii vor trebui sa-si dovedeasca in primul rind abilitatile practice, aceasta proba avind o mondere de doua treimi din nota finala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.