Educație

Liceenii de la Ioan Slavici Panciu, ambasadori de weekend

Gabriela Draghici
20 mai 2011 1687 vizualizări
Cinci elevi au reprezentat in calitate de avocati ai apararii o tara, incercind sa ii rezolve problemele specifice

Cinci elevi de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu au trait experienta de a fi ambasadori pret de un weekend, la Galati, in cadrul evenimentului Model United Nations (Galmun), intre 6-8 mai. Galmun a atras elevi din toata tara, dornici de a pune in practica cunostintele de limba engleza si de a dezbate probleme curente cu care se confrunta intreaga lume. Elevii participanti au fost pe post de "delegati", reprezentind fiecare cite o tara si incercind sa convinga celelalte tari sa conlucreze in scopul rezolvarii problemelor internationale. La concurs au participat: Ana Andronic, Marius Diaconita, Ana Apostu, Georgiana Popa si Simona Vlasie. "Este a doua experienta Galmun la care particip si incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult. Este o oportunitate de a cunoaste oameni noi, cu aceleasi interese ca si tine, de la care se pot invata multe, si de a-ti imbunatati atit vorbirea limbii engleze cit si cunostintele despre problemele existente in lume. Astept cu nerabdare urmatoarea experienta de acest gen", ne-a spus Georgiana Popa. Colectivul liceului pancean, alaturi de voluntara Corpului Pacii, americanca Marissa Oliver, au in plan aducerea ideii simularii sedintelor Natiunilor Unite si in Panciu. "Planul este ca cei cinci elevi de la noi sa lucreze cu ceilalti elevi din liceu, fiecare reprezentind o regiune sau un oras al Romaniei, dezbatind problemele cu care se confrunta, incercind sa gaseasca solutii", ne-a spus Marissa. Ideea simularii sedintelor Natiunilor Unite a fost adusa in Romania de voluntarul Corpului Pacii in Iasi, David Pi. Astfel de sedinte au loc in intreaga lume. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.