Educație

InfoEducatie

Ziarul de Vrancea
19 mai 2011 1211 vizualizări
Start la Concursul interjudetean al revistelor scolare!

Micii jurnalisti ai judetului se vor lua la intrecere intr-ale condeiului cu cei din alte judete pentru primul loc la cea de XI-a editie a Concursului interjudetean al revistelor scolare, care va avea loc in iulie. Publicatia cistigatoare va trebui sa bifeze originalitatea, conceptul, noutatea subiectelor abordate, mesajul educativ, realitatea artistica, arhitectura revistei, obiectivitatea si propunerile de imbunatatire a vietii scolare. Inscrierea in concurs se va face pe cicluri de invatamint, prescolar, primar, gimnazial si liceal. Revistele se vor trimite prin colet postal in perioada 23 mai-24 iunie, pe adresa Casei Corpului Didactic (CCD) "Simion Mehedinti" Focsani. Jurizarea publicatiilor se va desfasura in intervalul 27 iunie-1 iulie, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 2 iulie, la CCD Focsani. La editia de anul trecut, din cele 36 de reviste inscrise, cistigatoare a fost publicatia uniristilor, "Revista noastra". Mai multe detalii pe site-ul www.ccdfocsani.ro. (G. D.)


Kogalnicenii s-au intors cu premii de la Iasi


Elevii Colegiului Economic au participat la editia a VII-a a Concursului interjudetean pe teme economice "Dumitru Rusu" de la Iasi. Patru "economisti" s-au regasit pe podium: Alexandru Neata, elev in clasa a XI-a, a obtinut premiul I la sectiunea Contracte economice si Asigurari, iar premiul III au primit elevii Laura Pestereu, Claudia Maftei si Ana Maria Dobre, la sectiunile Contabilitatea evenimentelor si tranzactiilor, Contabilitate si Comunicare profesionala. Indrumati de profesorii Sonica Darmanescu, Mariana Badeon, Veronica Rusu, Ioana Preda si Dorin Stanciu, cei patru vrinceni au devansat elevi din judetele Botosani, Suceava, Vaslui, Neamt, Bacau si Galati. (G. D.)


Micii pianisti ai Vrancei, premiati la Braila


Elevii vrinceni pasionati de pian au dovedit ca sint buni muzicieni, fiind premiati recent la un concurs national organizat la Braila. în perioada 13-14 mai, Consiliul Judetean Braila si Scoala Populara de Arte "Vespian Lungu" Braila au organizat Concursul National de Pian "Virtuozii", editia a III-a. Concursul s-a adresat tinerilor interpreti care studiaza pianul si care au atins un nivel mediu si bun profesional. Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor Vrancea "" Sectia Scoala Populara de Arta a participat cu elevii clasei de pian, profesor Anisoara Ghinea. Vrincenii au obtinut premii si mentiuni, respectiv: Adrian Harea - premiul III, Eugen Zdrancu si Gabriel Carjan mentiuni. Juriul a fost format din profesori universitari, profesori de liceu si pianisti consacrati. (M. B.)


Elevii din Adjud si dreptul la educatie al femeilor


Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud s-a alaturat Campaniei Globale pentru Educatie, dedicind saptamina trecuta accesului la educatie a femeilor si fetelor. Activitatile au culminat cu lectia "Marea povestire", sub sloganul "Este un drept! Fa-l sa fie drept! Educatie pentru fete si femei!". "Prin aceasta actiune ampla s-a pus accentul pe consecintele neparticiparii la educatie a femeilor si fetelor si legatura cu fenomene cum ar fi traficul de fiinte umane, egalitatea de sanse pe piata muncii, mortalitatea si morbiditatea infantila, abandonul copiilor in maternitati si spitale sau violenta domestica", ne-a spus psihologul unitatii scolare, Adriana State. La eveniment au fost prezenti elevi si profesori ai scolilor adjudene "Angela Gheorghiu", Scoala nr. 2, Scoala "Maresal Averescu", dar si primarul Constantin Armencea. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.