Educație

Copii din Paltin, intoxicati cu un presupus mir bisericesc

Ziarul de Vrancea
17 mai 2011 1104 vizualizări
Dupa ce elevii si o profesoara au ajuns la spital, directorul scolii spune ca in sticluta buclucasa s-ar fi aflat o substanta care aduce a mir bisericesc u politistii vor trimite substanta la expertiza

Intoxicati cu mir bisericesc! Sase copii si o profesoara de la Scoala Paltin au ajuns la sfirsitul saptaminii trecute la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta. Totul s-a intimplat dupa ce, in timpul orelor de curs, una dintre elevele scolii a deschis un recipient adus de acasa in care se afla o substanta, care din spusele profesorilor ar putea fi mir bisericesc. Sase copii din clasele a V-a, a VI-a si a VIII-a si o profesoara s-au simtit foarte rau dupa ce au inhalat substanta. "O fetita din clasa a V-a a avut o sticluta cu mir bisericesc la ea si a desfacut-o in timpul orei. Cel putin asta credem ca este. Se plingeau ca au ameteli si greturi. Dirigintele a insotit copiii la dispensar si medicul i-a trimis la spitalul din Vidra. De acolo au fost trimisi la Spitalul Judetean. Copiii si profesoara s-au intors astazi (ieri, n. r.) la scoala si se simt bine. Fetita insa, nu a venit", ne-a spus directorul Scolii Paltin, Ionel Tataru. Copiii au fost internati in sectia de pediatrie. Dr. George Munteanu, seful sectiei, spune ca cei sase au fost adusi cu stare deteriorata, dar pentru ca au avut o evolutie buna au fost externati dupa o zi. "Una dintre fetite a dat cu o substanta volatilizanta toxica si s-au intoxicat toti. Nu se stie ce se afla in recipientul adus la scoala", spune dr. Munteanu. Si parintii sint revoltati si nu inteleg cum de s-a ajuns in aceasta situatie. Acestia sint nemultumiti ca nimeni nu le spune clar ce era in sticluta. "Au fost internati cu diagnosticul de intoxicatie cu substanta necunoscuta. Nu stim cu ce s-au intoxicat, ce era in recipient. Trebuie sa aflam. De ce sa ramina copiii nostri cu sechele, sintem parinti si trebuie sa aflam ce s-a intimplat. Trebuie sa aflam ce substanta era ca sa ii tratam", a spus Clementa Doldor, mama unui copil.


Presupusul mir, dus la expertiza


Directorul Ionel Tataru spune ca fetita din cauza careia s-a produs toata aceasta problema are o situatie familiala dificila, fiind in ingrijire la niste rude din comuna, ea fiind originara din Bacau. "Ea este la noi in scoala din clasa a III-a. A plecat fara sa anunte pe nimeni la mama ei in Timis. Ne-au sunat si de la scoala din Timis sa le trimitem situatia ei scolara, dar dupa un semestru, au recuperat-o rudele si au adus-o inapoi. Nu stim de ce nu s-a intors fata astazi (ieri n.r.) la scoala. Noi am vorbit cu o ruda de-a ei de aici, insa tot ce ne-au spus este ca se duc la ea la Focsani. Nu stim daca inca e in spital sau e la alte rude din Focsani. Ne-au spus doar ca fetita e bine si asteptam acum sa se intoarca la scoala sa isi incheie situatia", a completat directorul. Pe fir au intrat si politistii. "In prezent se efectueaza verificari pentru a se stabili incadrarea juridica a faptei. Substanta respectiva urmeaza sa fie supusa unei expertize pentru a se afla cu exactitate natura acesteia", a transmis biroul de presa al IPJ. Sticluta, in care se pare ca este mir bisericesc, se afla la Politie. (R. MANOLACHE, G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.