Educație

Rogoz promite ca nu se va mai repeta bacul fraudat din 2008

Gabriela Draghici
17 mai 2011 996 vizualizări
Liceenii pot sa isi depuna cererile pentru sustinerea examenului pina pe 27 mai

Atentie liceeni! Se pregateste terenul pentru sesiunea 2011 a examenului de Bacalaureat! Desi situatia Bacalaureatului din 2008, in care 21 de cadre didactice au fost trimise in judecata pentru comitere de frauda, inca atirna greu asupra corectitudinii examenelor nationale din judetul nostru, oficialii ISJ prevad o desfasurare "ca la carte" a sesiunii din vara. Inspectorul general Stan Rogoz crede ca invatamintul vrincean nu va recidiva dupa scandalul din 2008. "Eu vreau sa fie un Bacalaureat corect, insa trebuie sa fim mai categorici si seriosi. Eu imi doresc sa incercam sa nu eliminam pentru frauda pe nimeni. Si poti sa faci acest lucru daca supravegherea este corecta, ca sa nu aduci elevul in situatia de a o face. Daca el simte ca supravegherea este subtire, atunci va exista tentatia. Eu sper sa nu se intimple ca in 2008", ne-a spus acesta. Circa 3.000 de liceeni si-au depus cererile de sustinere a examenului. ISJ transmite ca cei care vor sa sustina examenul, atit cei din seria curenta, cit si cei din seriile anterioare se pot inscrie la unitatea in care au terminat clasa a XII-a in perioada 23-27 mai. In Vrancea vor functiona noua centre de examen si doua centre de evaluare. Sesiunea de anul acesta aduce si noutati pentru liceeni. Pentru mai multa transparenta, parintii si liderii de sindicat vor putea asista candidatii la examen. Desi pina in prezent ISJ Vrancea nu a primit nici o solicitare din partea asociatiilor de parinti, pentru cei care vor sa participe ca observatori, lista ramine deschisa pina pe 1 iunie. O alta noutate o reprezinta faptul ca un candidat care, la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba respectiva. Un alt aspect important il reprezinta situatia candidatilor care au fost respinsi la sesiuni de Bac organizate incepind cu anul 2003 si care solicita recunoasterea unor probe promovate. Recunoasterea se face doar daca disciplinele sustinute coincid cu cele pe care absolventii promotiei 2011 au dreptul sa le sustina, in conformitate cu filiera, profilul si specializarea absolvita. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 6 ore, 58 minute, 17 secunde
Sa inteleg ca aia din 2008 nu vor da bacul din nou ?!Parca asa suna titlul !Anul asta o sa fie iar fraudat si la anul veti scrie canu se va repeta.Vrajeala.Bostan,Rogoz.Nume predestinate de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.