Educație

Ghidul admiterii in licee a ajuns la elevi

Gabriela Draghici
14 mai 2011 2307 vizualizări
ISJ Vrancea a pus la dispozitia elevilor de clasa a VIII-a un ghid de admitere in licee u planul de scolarizare pentru anul scolar urmator aduce 14 noi specializari

La citeva zile de la Tirgul Ofertelor Scolare, unde viitorii "boboci" au putut sa exploreze ofertele educationale ale liceelor, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea le-a pus la dispozitie ghiduri pentru admiterea in licee. Brosura a fost deja impartita directorilor de scoli generale, urmind sa ajunga la circa 55.000 de elevi din judet. Ghidul contine calendarul admiterii in invatamintul liceal pentru anul scolar urmator, lista cu centrele zonale de inscriere si planul de scolarizare pentru 2011-2012, dar si ultimele medii de admitere de anul trecut. Pentru anul scolar urmator au fost aprobate pentru clasa a IX-a 3.750 de locuri, dintre care 3.450 la invatamintul de zi si 300 la invatamintul seral si cu frecventa redusa. Cit despre noile specializari puse la bataie de liceele vrincene, sapte unitati si-au diversificat oferta pentru a "racola" cit mai multi elevi. Multe licee cu profil tehnic s-au indreptat spre infiintarea unor clase de turism, alimentatie, protectia mediului sau productie media. Pe linga profilurile Constructii, Mecanica si Electronica, Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Focsani si-a diversificat oferta cu trei profiluri noi. De la anul, doua clase a cite 30 de locuri cu specializarile Protectia Mediului si Turism si alimentatie isi asteapta bobocii. Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani pluseaza la oferta educationala cu 30 de locuri pentru specializarea Electric, iar Grupul Scolar "Grigore Gheba" Dumitresti cu o clasa de Stiinte ale naturii. Si Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud a obtinut aprobarea a trei noi domenii de pregatire, Electric, Electronica automatizari si Productie media, clasa unica in judet. Directoarea unitatii, profesoara Maria Birla, se afla deja in tatonari cu televiziuni pentru practica elevilor. Si Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra pune la bataie trei noi domenii de pregatire pentru elevi. Sint disponibile trei clase cu 90 de locuri pentru specializarile Protectia Mediului, Stiinte ale naturii si Turism si alimentatie. Grupul Scolar Agricol Odobesti pune la bataie doua clase de Agricultura si Economic, iar Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti o clasa de Matematica-Informatica. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.