Educație

S-au incheiat inscrierile pentru clasa I

Gabriela Draghici
14 mai 2011 818 vizualizări
774 de boboci vor incepe scoala de la toamna in Focsani

Oficial, perioada de inscriere a copiilor in clasa I a inceput pe 3 martie si s-a incheiat pe 3 mai. Neoficial, parintii au alergat dupa unitatile de invatamint din municipiu inca de la inceputul anului scolar, sau chiar si cu un an in urma. Potrivit oficialilor ISJ, inscrierile s-au finalizat ieri, multe dintre scolile din judet inscriind mai multi copii pe locurile pe care le au disponibile. Cea mai curtata unitate a fost Scoala "Stefan cel Mare" Focsani, cu 160 de elevi inscrisi, care vor ocupa sase clase incepind cu anul scolar 2011-2012. Cautate au fost si Scoala "Ion Basgan", cu patru clase si 131 de elevi inscrisi, dar si Scoala "Duiliu Zamfirescu", cu 125 de elevi si cinci clase formate, dintre care una step by step. De altfel, clasele step by step au fost asaltate de parintii ocupati. Din cei 80 de elevi inscrisi la Scoala nr. 3 Focsani, 50 de cereri au fost pentru clasele step by step. Si la Scoala "Anghel Saligny", 27 de parinti au optat pentru clasele step by step, din cele 95 de cereri. Foarte putin cautate au fost clasele de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", cu 19 copii inscrisi pentru clasa I, din cele 25 de locuri pe care le au disponibile, necesare formarii unei clase. Putine cereri a primit si Scoala nr. 7, doar 22 de elevi inscriindu-se la singura clasa propusa pentru anul scolar urmator, cu program after school voluntariat. In total, pe raza orasului Focsani au fost aprobate 28 de clase, dintre care 24 traditionale si patru step by step, cu 774 de elevi inscrisi. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.