Educație

Info-Educatie

Mihaela Beșleagă
12 mai 2011 999 vizualizări
Micii crestini din Vrancea, premiati la Buzau

Elevii vrinceni sint si buni crestini, dovada fiind si premiile obtinute la un concurs de profil. Catedrala Arhiepiscopala din Buzau a gazduit marti, 10 mai, etapa la nivel de arhiepiscopie a concursului de creatie crestina "Copilul in familie - Botezul meu". La acest nivel au participat premiantii locurilor I de la etapa anterioara, la sectiunea creatie literara si la sectiunea grafica, din cele 12 protoierii ale Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. Micutii crestini vrinceni s-au intors cu premii. Astfel, la creatie literara Mirela Scarlat (clasa a VII-a, reprezentanta Protoieriei Panciu, eleva la Scoala Naruja) a obtinut premiul II. La sectiunea grafica vrincenii s-au intors cu doua premii: premiul I - Andreea Lupu de la Protoieria Focsani I si premiul II - Elena Guta de la Protoieria Panciu, Parohia Ghimicesti. Acest concurs este parte a programului "Hristos impartasit copiilor", initiat de Patriarhia Romana. (M. B.)



Asociatia Rom pentru Rom lanseaza "Bazart"


Asociatia Rom pentru Rom organizeaza astazi, la Casa de Cultura din Panciu, de la ora 14.00, inaugurarea proiectului Aria Tineretului Bazart, finantat cu bani europeni. Grupul tinta este reprezentat de tineri cu virste cuprinse intre 14 si 20 de ani din zona Panciu, care vor participa in cadrul mai multor ateliere de lucru creative, de teatru, muzica, forum, cinema, fotografie si sport. Momentan sint inscrisi deja 60 de tineri doritori. Proiectul este finantat de Comisia Europeana, prin programul Tineret in Actiune, actiunea 1.2 - Initiative ale Tinerilor. Valoarea aprobata, pentru inchirierea materialelor necesare proiectului, este de 5.600 euro.Proiectul are o durata de 18 luni, in perioada 15 februarie 2011 "" 15 iulie 2012. (M. B.


"Cele mai curate glasuri"


Sub motoul "Sa-i invatam pe copiii nostri cum sa cinte frumos si astfel vor avea muzica in ei toata viata" (Jean Lupu), va avea loc saptamina viitoare Concursul Judetean de interpretare vocala pentru prescolari "Cele mai curate glasuri", prima editie. Concursul va avea loc pe 19 mai, de la ora 9.00, la Gradinita nr.11 din Focsani, care organizeaza acest eveniment in colaborare cu Inspectoratul Scolar, Liceul de Arta "Gh. Tattarescu", Gradinita Garoafa si Asociatia Educatoarelor din Romania - Filiala Vrancea. Juriul, format din profesori de specialitate, va avea misiunea de a descoperi tinere talente. (M. B.)


"O jucarie pentru un zimbet"


Centrul comercial Promenada Mall Focsani si Consiliul Judetean al Elevilor organizeaza campania "O jucarie pentru un zimbet". "Ai o jucarie care nu-ti mai place? Un copil se va bucura sa o primeasca. Vino cu ea la Promenada pina pe 31 mai si depune-o in urna special amenajata. Arata-ne ca-ti pasa!", transmit reprezentantii complexului comercial. Pe 1 iunie, toate jucariile vor fi donate copiilor de la centrul de plasament Module Familiale Panciu. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.