Educație

Concursuri de Ziua Europei, asezonate cu show in Piata Garii

Ziarul de Vrancea
10 mai 2011 1095 vizualizări
Elevii cistigatori au fost rasplatiti cu euro

Zi plina de evenimente sportive si artistice ieri, cind s-a sarbatorit Ziua Europei. Pentru organizarea manifestarilor prilejuite de 9 Mai, dedicate in special tinerilor, cum ar fi concursuri de graffiti, desene pe asfalt sau cros si o competitie de minifotbal, dar si un spectacol pe seara in Piata Unirii, Consiliul Judetean a cheltuit 150.000 lei, adica aproape 36.000 euro. La concursul de graffiti "2 gether 4 Europe" , organizat in Parcul "N. Balcescu", la care si-au dat intilnire noua echipe de liceeni vrinceni, cistigatoare a fost declarata echipa Liceului de Arte "Gh. Tattarescu", formata din elevii David Gabriel Taicutu, Ionut Buzatu si Daniel Marangoci, care au primit si 150 de euro. Premiul II si 90 de euro au revenit echipei Colegiului Tehnic "Ion Mincu" Focsani, iar premiul III si 60 de euro Colegiului Teoretic "Emil Botta" Adjud. Din cauza vremii nefavorabile, concursul de desene pe asfalt pentru prescolari "Europa in culori", care ar fi trebuit sa aiba loc in acelasi parc, a fost mutat la Consiliul Judetean. 50 de prescolari au fost recompensati pentru creativitatea lor cu diplome, dulciuri si baloane. De asemenea, Consiliul Judetean al Elevilor a pus la cale un spectacol in care a angrenat pe scena Teatrului "Mr. Gh. Pastia" 13 licee din judet. La concursul "Vacanta mea in Europa" echipele de liceeni si-au disputat suprematia in materie de traditii si obiceiuri ale unora dintre tarile membre UE. Clasamentul final i-a avut cistigatori pe elevii Colegiului "Unirea" (Alexandra Tarba, Sara Lungu si Andru Mocanu), urmati indeaproape de Grupul Scolar "Simion Mehendinti" Vidra si Colegiul National "Cuza". Liceenii au fost recompensati si cu mici sume de bani in moneda unica. Ziua s-a incheiat cu un spectacol in Piata Garii, unde au cintat, printre altii, Lavinia, Andreea Banica si CRBL. (M. B., G. D.)


Expozitie de fotografie pe holul Prefecturii


Prefectul Ion Oprea a premiat ieri, cu ocazia Zilei Europei, cele mai bune fotografii realizate de elevi in cadrul proiectului educativ "Fotograful "" actor social", implementat de Liceul Teoretic" Ioan Slavici" Panciu in parteneriat cu Institutia Prefectului, Inspectoratul Scolar si Primaria Panciu. Prefectul s-a declarat incintat de realizarile artistilor elevi si i-a felicitat pe toti cei care au muncit la realizarea acestui proiect. "Toate fotografiile expuse in holul institutiei noastre sint foarte interesante si reflecta de fapt expresia unor ginduri ale voastre, ginduri pe care ati reusit sa mi le transmiteti si mie prin intermediul acestei expozitii", a declarat prefectul Ion Oprea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 3 ore, 26 minute, 9 secunde
Pentru ce a castigat Unirea? Din cauza faptului ca asta este numele liceului, din cauza ca nu a respectat regulamentul concursului. din cauza ca a avut o echipa de mai multe persoane decat scria in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.