Educație

Tirg de oferte educationale cu cintec si voie buna

Gabriela Draghici
10 mai 2011 1361 vizualizări
22 de colegii si licee din judet si-au prezentat ieri oferta educationala la Teatru u Liceul de Arta a iesit in intimpinarea elevilor cu muzica live

Liceele si colegiile din judet si-au pus pe taraba oferta educationala. Viitorii absolventi ai claselor a VIII-a au luat cu asalt "Tirgul Ofertelor Scolare" deschis ieri la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani. Gata sa impresioneze elevii, cele 22 de licee din judet s-au "inarmat" cu stand-uri de prezentare a ofertei educationale, dar s-au laudat si cu proiectele si activitatile pe care le au in derulare. Elevii Liceului de Arta "Gh. Tattarescu" au iesit in intimpinarea scolarilor chiar de la intrarea in teatru si le-au oferit o mostra muzicala din ce-i asteapta. Cu chitarile la ei si multa voie buna, i-au incintat cu cele mai sonore melodii din top-urile actuale. "Mi-a placut cum ne-au invitat sa ne inscriem la liceul lor. Tatal meu m-a invatat sa cint la chitara si asta vreau sa fac in continuare", ne-a spus o eleva, care nu s-a dezlipit pret de jumatate de ora de standul celor de la Arte. Liceul de Arta functioneaza cu trei sectii, cea de muzica, arte plastice si decorative si arhitectura, arte ambientale si design. Asaltati din toate partile au fost si cei de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani. "Am fost placut surprinsi cind am vazut ca au venit elevi la noi sa ne spuna ca vor neaparat sa invete de la anul aici, doar pentru ca vor si ei sa faca parte din Teatrul Labirint. Foarte multe intrebari am primit de la parinti si elevi pentru profilul pedagogic, cu clasa de invatatori-educatori. Un mare plus am avut in fata elevilor cu limba italiana, care se va preda la noi incepind cu anul urmator. Astfel, elevii au patru limbi straine din care sa aleaga", ne-a spus Alexandra Scinteianu, eleva la Pedagogic.


"Porti deschise" la colegii


Stand-uri atractive au avut si cei de la Liceul cu Program Sportiv. Scolarii s-au ingramadit sa afle mai multe detalii despre centrele de excelenta la rugby, handbal si judo. 436 de locuri, adica 17 clase, asteapta viitori boboci, care vor sa faca sport de performanta. LPS mai pluseaza si cu salile de atletism, judo, sala de forta, terenul de fotbal si internatul cu 62 de locuri. Si Colegiile "Unirea" si "Cuza" au fost tinta multor elevi ieri, ca in fiecare an de altfel. Prestigiul, rezultatele bune obtinute de elevi, activitatile extrascolare inedite pe care le au in palmares si profesorii de renume sint atuurile celor doua licee. De altfel, colegiile si-au deschis portile in luna mai pentru toti cei care vor sa simta ce inseamna sa fii unirist sau cuzist. Pina pe 2 iunie, uniristii de azi ii invita pe uniristii de miine sa cutreiere in voie holurile si clasele colegiului. Si cuzistii au pus la cale o saptamina a "Portilor Deschise", in perioada 23-27 mai. Tot ieri s-a lansat si cel de-al treilea numar din revista "Ethosul scolar", unde toate cele 22 de licee participante la tirg si-au facut "reclama". Pina pe 13 mai viitorii "boboci" pot vizita cele 22 de standuri ale liceelor din judet la sediul ISJ Vrancea. Pentru ciclul liceal, pentru anul scolar viitor au fost propuse 115 clase, din care 41 de clase la filiera teoretica cu 1.230 de elevi, 67 de clase cu 2.010 elevi la filiera tehnologica, iar pe filiera vocationala vor fi organizate sapte clase cu un numar de 210 elevi. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.