Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
10 mai 2011 1031 vizualizări
Mentiune la concursul national +- Poezie

Elevii vrinceni si-au imbogatit palmaresul cu inca un premiu. Din cei patru elevi care ne-au reprezentat judetul la Concursul National Interdisciplinar A-Poezie desfasurat la Tirgu-Mures in perioada 5-7 mai, Mihnea Nistoroiu, elev la Colegiul National "Al. I. Cuza", a obtinut al saselea punctaj pe tara, fiind rasplatit cu mentiune. La concurs au mai participat si elevii Octavian Torcea, de la Scoala "Duiliu Zamfirescu", Elena Costin de la Scoala "Nicolae Iorga" si Florina Marin de la Scoala "Ion Basgan". "Toti elevii au obtinut punctaje foarte bune, peste 100 de puncte din 140 posibile. Felicit toti cei patru elevi care au dovedit o buna pregatire atit la limba si literatura romina, cit si la matematica", a mentionat Daniela Sirghie, inspector de matematica in cadrul ISJ. (G. D.)


Prescolarii au iesit la plantat de flori


Prichindeii Gradinitei nr. 2 Focsani, insotiti de educatoarele Ecaterina Mihu, Maricica Manea si Florentina Oana si parinti, le-au facut vineri o vizita batrinilor de la Caminul pentru Persoane Virstnice. Alaturi de persoanele care locuiesc in camin, copiii au plantat peste 50 de fire de flori. La activitatea din cadrul proiectului educational "Batrinii, un izvor de intelepciune" a dat o mina de ajutor si educatoarea Saftica Avram de la Gradinita nr. 13. "Disponibilitatea lor sufleteasca, rabdarea, influenta pe care acestia o au asupra copiilor sint argumente care ne-au determinat sa initiem acest proiect. Stim ca alaturi de bunici copilul invata o multime de lucruri, primeste sfaturi si asculta povesti ce vor deveni povestile copilariei lui", ne-a spus educatoarea Ecaterina Mihu. (G. D.)


Scoala nr. 7 Focsani, la ceas aniversar


Infiintata in anul 1961, in primul cartier de blocuri construite in Focsani, Scoala nr. 7 Focsani marcheaza saptamina aceasta jumatate de secol de activitate. Miercuri, 11 mai, pe scena Teatrului Minicipal "Mr. Gh. Pastia", colectivul scolii pune la cale spectacolul "Gind peste timp". Ineditul spectacol porneste de la ideea ca fiecare scoala ascunde o poveste, cu personaje principale si secundare, care aduc cu sine propria lor lume. Evenimentul menit sa marcheze 50 de ani de la infiintarea scolii va incepe de la ora 11.00, organizatorii promitind multe surprize . (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.