Educație

Concursuri pentru elevi si show in Piata Garii de Ziua Europei

Ziarul de Vrancea
7 mai 2011 653 vizualizări
Pentru o zi de manifestari sportive, concursuri pentru tineri si un spectacol in Piata Garii, Consiliul Judetean va cheltui 150.000 lei u si Prefectura va organiza o expozitie foto si un ceremonial

Consiliul JudeÃean (CJ) Vrancea organizeaza, ca in fiecare an, de 9 mai, o serie de evenimente menite sa marcheze semnificatia "Zilei Europei". Inca de dimineata vor avea loc activitati sportive, cum ar fi o competitie de minifotbal, cros, un tirg al ofertelor scolare, un concurs de desene pe asfalt pentru prescolari si unul de grafitti pentru liceeni. Ziua se va incheia cu un spectacol in Piata Garii, cu Ansamblul Folcloric Traditional "Tara Vrancei" si cu vedetele Lavinia, Andreea Banica si CRBL. Astfel, de la ora 9.30 va avea loc la Complexul Sportiv Focsani Sud o competitie de mini-fotbal intre elevii de gimnaziu de la scolile din judet. La ora 10.00 se va da startul la Eurocrosul Vrancei, pe traseul: parcare ANL Sud "" Bd. Bucuresti "" Sala Polivalenta. De la ora 10.30 va incepe la Teatrul Municipal spectacolul-concurs pentru liceeni "Vacanta mea in Europa", ajuns la editia a III-a. Alte manifestari vor avea loc si in Parcul "Nicolae Balcescu", unde, de la ora 11.00 va incepe concursul de desene pe asfalt pentru prescolari "Europa in culori", iar de la ora 12.30 concursul de grafitti pentru elevi de liceu "2gether 4 Europe". Ziua se va incheia cu un spectacol artistic, care va avea loc de la ora 17.00 pina la ora 22.00 in Piata Garii. Vor cinta: Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", Future Underground, Aurelia Chirazi, Lavinia, Andreea Banica, Narcotic Sound & Christian D si CRBL, care va si prezenta show-ul. Pentru toate aceste activitati CJ a alocat in acest an 150.000 lei. Si Prefectura va organiza luni, 9 mai, citeva manifestari dedicate Zilei Europei. Institutia va gazdui expozitia de fotografie "Mie imi pasa", realizata in cadrul proiectului educativ "Fotograful "" actor social", implementat de Liceul "Ioan Slavici" Panciu, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar si Primaria Panciu. Festivitatea de premiere a celor mai bune fotografii va avea loc la sediul Prefecturii, de la ora 10.00. în aceeasi zi, Prefectura, in colaborare cu MApN "" Garnizoana Focsani, va organiza un ceremonial militar si religios, de la ora 11.00, la Monumentul Independentei din Focsani. (Mihaela BESLEAGA)


O zi a Europei in desene si culori la Biblioteca


Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" marcheaza Ziua Europei cu o actiune pentru copiii din Centrul Educational de Zi din cadrul DGASPC. Astfel, luni, incepind cu ora 14.30, bibliotecarii vor calatori alaturi de copii prin Europa prin intermediul lecturii, a expozitiilor de carte si desene si a unei prezentari multimedia. Vor putea fi admirate si desenele realizate cu ocazia Zilei Europei de copiii de la Gradinita nr. 7 Focsani, coordonati de educatoarele Liliana Sandu si Clara Moraru. Biblioteca va fi prezenta si cu un stand de carte in Parcul Balcescu, la concursul de desene pe asfalt. (G. D.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.