Educație

Colegiul National Al. I. Cuza isi prezinta oferta educationala

Gabriela Draghici
6 mai 2011 1038 vizualizări
Se cauta viitorii boboci ai liceului, dar si elevi care vor sa fie cuzisti inca din clasa a V-a u de la cercuri de jurnalism, la cluburi de fotografie, de cultura si traditii vrincene, oferta educationala de la Cuza se anunta tentanta

Cu citeva luni inaintea admiterii la liceu pentru anul scolar 2011-2012, unitatile liceale din judet au inceput deja "fuga" dupa viitorii "boboci". Colegiul National "Al. I. Cuza" si-a prezentat ieri oferta educationala si va continua cu un "periplu" prin scolile vrincene si cu o saptamina a Portilor Deschise. Pentru anul scolar urmator sint prevazute si doua clase a V-a, cu 60 de locuri disponibile. Depunerea cererilor pentru inscrierea la concursul de admitere in clasa a V-a se face in perioada 2 mai-2 iunie, iar admiterea va avea loc pe 4 iunie. De asemenea, in zilele de 14 si 28 mai, profesorii liceului organizeaza o sesiune de pregatire la limba si literatura romana si matematica. Portile colegiului vor fi deschise tuturor elevilor care cocheteaza cu ideea de a fi cuzist, in Saptamina Portilor Deschise, in perioada 23-27 mai. Acestia se vor putea familiariza cu oferta educationala, baza materiala si profesorii care le vor sta alaturi in urmatorii ani. "Misiunea noastra este, in esenta, aceea de a-i asigura elevului cuzist sansa unei educatii permanent proiectate spre viitor. Dispunem de profesori si elevi cu un potential deosebit, care se implica in concursurile scolare si activitatile extracurriculare si rezultate foarte bune ale elevilor la concursurile si olimpiadele nationale. De asemenea, absolventii CNC sint admisi la facultatile de stat din Romania si obtin burse pentru a studia in afara tarii. Pe linga asta, parintii sint implicati activ in viata scolii", a mentionat directorul unitatii, Alina Maiereanu.


Activitati extrascolare cit cuprinde


Paleta de activitati extracurriculare cu care se mindreste unitatea este variata. Elevii se pot inscrie la cercuri de jurnalism, cluburi de indeminare practica, unde confectioneaza martisoare, bijuterii si obiecte de ornament, dar si cursuri in care invata portul si dansul popular. Pentru pasionatii de fotografie cu aparatul la purtator, profesorii au initiat un curs de fotografie, iar cinefiilii se pot delecta in fiecare saptamina cu cele mai bune filme, pe care le dezbat cu colegii. De asemenea, se pot inscrie in clubul de arta imaginii, clubul de debate, dar pot frecventa si cercul de cultura si traditii vrincene, unde pot descoperi traditiile Vrancei printr-un studiu etnografic si cultural, in care beneficiaza de colaborarea cu specialistii Directiei de Cultura Vrancea. Dragostea pentru joaca de-a cuvintele s-a materializat si in cele trei reviste ale unitatii, micul "Context", revista "Noi" si ziarul de spiritualitate crestina "Ecouri". Viitorii cuzisti beneficiaza si de sprijin neconditionat din partea Consiliului Scolar al Elevilor, dar si din partea parintilor, care, prin Asociatia "Cuzisti implicati", iau parte activ la viata scolii. Cit despre tinuta vestimentara, pentru anul scolar urmator profesorii au noutati. "Am avut sedinte cu parintii si s-a stabilit de comun acord ca tinuta sa fie personalizata. Ne-am temut sa folosim cuvintul "uniforma". Apartenenta la un colegiu de renume cum este CNC inseamna sa te detasezi, sa aduci o pata de culoare, putina personalitate in acest oras. Le-am prezentat elevilor mai multe variante de sacouri, pe care sint liberi sa le aleaga. Sacoul bleomarin cu alb va fi de regula obligatoriu, insa pot purta vesta sau jacheta tricotata in absenta lui. Fusta sau pantalonul de stofa va fi obligatoriu doar in zilele festive", a mentionat directorul adjunct Mihaela Neagu. Pentru curiosii care vor o mostra din ce inseamna spiritul cuzist, pot accesa site-ul www.cnaic.ro. (Gabriela DRAGHICI)


.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.