Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
30 apr 2011 1008 vizualizări
Elevii au infrumusetat parcul Balcescu

Ieri dimineata, elevi din liceele focsanene, echipati cu vopsea si maturi, au infrumusetat parcul "Nicolae Balcescu", dind o lectie civica cetatenilor in cadrul proiectului "Si curat, si frumos...pentru un parc spectaculos", demarat de Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Focsani. Peste 100 de elevi si voluntari ai CLT au maturat trei sferturi din parc, au strins gunoaiele si au vopsit bancile pentru indragostiti. Jurizati de viceprimarul Bogdan Matisan si purtatorul de cuvint al Primariei, Dan Cazaciuc, cei mai muncitori au fost desemnati cei de la Grupul Scolar "G. G. Longinescu". (G. D.)


Prescolarii, la nationala de dans "Impreuna pentru viitor"


Si in acest an s-au desfasurat o serie de activitati in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC), care reuneste copii din scolile de masa si copiii cu dizabilitati. La etapa regionala a concursului de dans "Impreuna pentru viitor" s-a hotarit ca judetele Vrancea si Galati sa mearga mai departe la etapa nationala, ce va avea loc intre 28-29 mai la Iasi. Sase judete s-au inscris la cele doua sectiuni ale concursului, dans traditional si dans modern, printre care si Braila, Vaslui, Constanta sau Tulcea. Echipa de prescolari de la Gradinita "Elena Doamna", in parteneriat cu Gradinita nr. 6 Focsani au impresionat juriul cu dansul lor traditional tiganesc. "Sint copii cu dizabilitati si toti vor si merita locul I. Incepind cu anul urmator vom adauga mai multe tipuri de dans, pentru a multumi juriul de specialitate. A fost o zi plina, dar frumoasa", ne-a spus profesoara Felicia Panaite, coordonatoarea evenimentului. (G. D.)


Concurs crestin de pictura si literatura la Protoieria Panciu


Micutii crestini din Protoieria Panciu au participat joi, 28 aprilie, la etapa pe protoierie a Concursului National de Creatie, "Copilul in familie", derulat in cadrul Programului catehetic "Hristos impartasit copiilor". Copiii participanti, elevi ai scolilor din Panciu, au participat la concurs cu icoane pictate de ei sau cu eseuri si poezii, indrumati de preoti si profesori. Concursul a avut doua sectiuni, cea de pictura si cea de literatura. Corul Liceului "Ioan Slavici" a oferit un premiu muzical tuturor, incintindu-i cu o suita de melodii religioase, iar premiantii si participantii au primit carti religioase si obiecte de cult. Micutii au facut popas apoi la Sf. Manastire Brazi, pentru a se inchina la moastele Sf. Ierarh Teodosie. Dupa festivitatea de premiere, copiii au fost oaspetii Parohiei Muncelu din comuna Straoane. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.