Educație

Dezastru in licee: 60% dintre elevi pica Bacul la matematica

Gabriela Draghici
30 apr 2011 978 vizualizări
La simularea din februarie 60% dintre elevi au picat proba la mate, iar 40% la romana

Liceenii de clasa a XII-a ar pica examenul de Bacalaureat intr-o proportie destul de mare daca miine ar sustine probele la disciplinele principale. 181 de elevi vrinceni au tras chiulul la simularea organizata in luna februarie, 2.396 prezentindu-se la examen, din cei 2.577 inscrisi. Potrivit unui raport intocmit de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, in cadrul simularii din 18 februarie, elevii vrinceni sint codasi la matematica si intr-o mare masura promovati la limba si literatura romana. 60% din cei 717 elevi prezenti la sustinerea probei de matematica au luat note sub sase, doar 285 dintre ei promovind examenul. Si analizele pe text si eseurile pe marginea romanelor dezbatute la clasa le-au dat destule batai de cap liceenilor la proba de limba si literatura romana. Astfel, 61% dintre ei au promovat examentul, din cei 1.182 prezenti, dar 464 au picat cu brio. La istorie, insa, elevul vrincean a facut "furori". Asta in mare parte datorita faptului ca numarul celor inscrisi a fost foarte mic, respectiv 270. 90% dintre acestia au trecut cu bine peste proba, in timp ce 28 nu au obtinut nota de trecere. N-au lipsit nici notele "rusinii". La proba de matematica, 125 de elevi n-au reusit sa ia mai mult de nota 2, comparativ cu 61 la romana. Cit despre nota maxima, la simularea din acest an doar patru elevi si-au "scos" 10. Subiectele si baremele de evaluare a simularii din februarie au fost elaborate de inspectorii de specialitate din cadrul ISJ, iar intreaga activitate a simularii a fost coordonata de inspectorul general adjunct Maria Lupu. Aceasta simulare a examenului de maturitate este, in fond, un indicator al invatamintului vrincean. (Gabriela DRAGHICI)


S-au stabilit comisiile de Bac din fiecare liceu


Listele comisiilor din fiecare unitate scolara pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului de bacalaureat au fost aprobate joi, 28 aprilie, in cadrul Consiliului de Administratie al ISJ. Presedintii comisiilor din cele 21 licee din judet vor fi directorii unitatilor. Vicepresedinte va fi directorul adjunct, iar in cazul in care acesta nu exista, secretarul va fi cel care va ocupa locul. De asemenea, din comisii vor face parte o persoana insarcinata cu comunicarea virtuala si profesorii evaluatori, alesi pentru fiecare disciplina in parte. Cit despre comisia judeteana de Bac, presedinte va fi inspectorul general adjunct Maria Lupu, iar vicepresedinte inspectorul de fizica, Ion Ionascu. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.