Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
29 apr 2011 904 vizualizări
Si curat si frumos... pentru un parc spectaculos

Consiliul National al Tinerilor Focsani lanseaza azi proiectul devenit deja traditie "Si curat si frumos... pentru un parc spectaculos". Zeci de elevi din liceele focsanene isi vor da intilnire in Parcul "Nicolae Balcescu", de la ora 9.00, "inarmati" cu pensule, vopsea si maturi. Tinerii promit ca parcul va arata ca scos din poeziile lui Eminescu, iar liceul care se va descurca cel mai bine va fi premiat. Din juriu va face parte si viceprimarul Bogdan Matisan. "Proiectul va reusi sa trezeasca si in acest an constiinta tinerilor, gindul ca mediul inconjurator este, de fapt, casa noastra", a spus Alexandra Scinteianu, secretar CLT Focsani. (G. D.)


Scoala "Duiliu Zamfirescu", pe podium la nationale


Ovidiu Stiru, elev in clasa a VIII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, s-a intors glorios de la Olimpiada Nationala de Educatie Tehnologica, desfasurata in perioada 17-21 aprilie la Tulcea. Acesta a reusit sa se clasifice pe locul II, obtinind si un premiu special pentru cea mai buna lucrare practica, fiind rasplatit si cu suma de 180 de lei. "Este un copil cu care ne mindrim. Trei ani la rind a avut media 10 pe linie. Tatal sau lucreaza in domeniul electric, de-acolo si pasiunea. Munceste cot la cot cu tatal sau, asa a si dobindit aceste abilitati practice care l-au ajutat sa obtina locul II", ne-a spus diriginta sa, profesoara de educatie tehnologica Mariana Pavel. Au participat 168 de elevi din toata tara, dintre care si patru din judetul nostru. (G. D.)


Concursul "Muguri vrinceni", la a IV-a editie


Sub deviza "Ceea ce e important in arta, e sa vibrezi tu insuti si sa-i faci si pe altii sa vibreze", Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" Focsani organizeaza cea de-a IV-a editie a Concursului Interjudetean de folclor "Muguri Vrinceni". In zilele de 30 aprilie si 1 mai, 100 de elevi se iau la intrecere in interpretarea de muzica populara. Deschiderea concursului are loc pe 30 aprilie, incepind cu ora 9.00, in sala Teatrului Municipal, iar gala concursului va fi pe 1 mai, de la ora 10.00. Concursul se deruleaza pe cele trei subsectiuni ale muzicii populare: solisti vocali, instrumentisti si ansambluri folclorice. Organizat de profesorii Doina Rentea, Viorica Cristescu si Cicinia Badin, concursul isi propune sa promoveze si sa dezvolte valorile culturale si artistice traditionale ale tinerilor. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.