Educație

Primul Paste al voluntarilor americani in Panciu

Gabriela Draghici
28 apr 2011 1063 vizualizări
Si elevii din Marasesti au petrecut Pastele aproape de scoala si biserica

Marissa Oliver, voluntara americana a Corpului Pacii in Panciu, a petrecut Pastele anul acesta in Vrancea, unde preda elevilor limba lui Shakespeare din luna mai a anului trecut. Pancenii au petrecut Pastele alaturi de Marissa in stilul traditional romanesc, cu cozonaci, oua inrosite si miel. "De obicei, in America se vopsesc ouale in toate culorile si se ascund, iar copiii trebuie sa le gaseasca. De cele mai multe ori, ascundem oua de plastic, in interiorul carora punem dulciuri, motivindu-i sa le ", ne-a povestit Marissa. Pancenii au fost alaturi de Marissa in noaptea de Inviere, pe care au petrecut-o la Manastirea Brazi, unde au aprins luminari pentru vii si morti. "A fost foarte frumos. Am luat toti lumina de la preot si am stat sa ascultam slujba. Apoi, ne-am plimbat prin cimitir, iar preotul ne-a dat cu mir pe frunte si ne-a impartit anafura. Luni seara am ciocnit si eu oua rosii pentru prima data, si din nefericire al meu s-a spart de fiecare data", ne-a povestit amuzata americanca. Marissa Oliver are 26 de ani si este din San Diego, California. A decis sa se inscrie in Corpul Pacii si anul trecut a primit convocarea pentru a merge intr-o tara din Europa. Drumurile au adus-o in Panciu, unde din mai anul trecut, preda engleza elevilor de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici". Si scolile vrincene au sarbatorit Pastele alaturi de elevi. In cea de-a treia zi de Paste, colectivul Scolii nr. 2 Marasesti a dat curs unui proiect educational in colaborare cu Biserica "Sf. Gheorghe". Punctul de pornire al proiectului "Mai aproape de Dumnezeu", initiat de bibliotecara scolii, Daniela Gheorghe, l-a constituit cultivarea unui comportament moral-religios si formarea unor virtuti crestine in rindul elevilor. Profesorii, impreuna cu elevii, au pregatit o expozitie de icoane pe sticla si un program artistic religios. La final, preotul Costinel Voineag le-a oferit fiecaruia cite un ou rosu si o iconita. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 13 minute, 27 secunde
Cele mai sincere felicitari pentru Dana Gheorghe si pentru toata echipa Scolii 2.Activitatea de la biserica Marasesti a fost de fapt o piesa de teatru prezentata in biserica, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.