Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
26 apr 2011 878 vizualizări
Doctorul Alexandru Paul isi lanseaza cartea la Bucuresti

Vineri, 29 aprilie, incepind cu ora 12.00, doctorul veterinar Paul Alexandru si teologul Iulian Angel Popescu isi vor lansa cartea "Despre Cunoastere si Natura Umana. Mic tratat privind sursele si dezvoltarea epistemologica necesare pentru o etologie si sociologie comparete Om-Animal", in amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romane din Bucuresti. Cartea va fi lansata in cadrul Simpozionului Stiintific "Antropologie si Cultura", unde va fi lansat si cel de-al doilea volum al cartii "Antropologia si orizonturile ei", in cuprinsul careia vrinceanul Alexandru Paul se regaseste ca autor al capitolului "Relatia Om -Animal - de la ancestralitate la civilizatie. Prefatata de academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, cartea a fost prezentata focsanenilor la sfirsitul lunii noiembrie a anului trecut. In aceaasi zi, doctorul Alexandru va prezenta referatul stiintific intitulat "Protectia animalelor...de la zoofobie la antropomorfizare". Acesta ne-a declarat ca se simte onorat de invitatia de a-si lansa cartea la Academia Romana. (G. D.)


Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, in vizita la cuzisti


Miercuri, in a treia zi de Paste, la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani se va desfasura Concursul de spiritualitate crestina "Sfintul Gheorghe purtatorul de biruinta". Invitatul de onoare al concursului cu tematica religioasa va fi Inaltpreasfintitul Parinte Epifanie al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel, care va sustine o lectie despre credinta tinerilor prezenti la eveniment. Concursul se afla la cea de-a II-a editie si cuprinde doua sectiuni: pictura religioasa si cintecul de toaca. La sectiunea de pictura religioasa s-au inscris elevi din mai multe unitati scolare din judet care au realizat picturile pe suport de lemn si sticla. Pentru sectiunea cintec de toaca, fiecare scoala poate participa cu cite doi sau trei interpreti imbracati in costume populare specifice zonei. Cistigatorii concursului cu tematica religioasa vor fi anuntati in data de 5 mai, cind va avea loc si premierea intr-un cadrul festiv, la biserica parohiala Sfintul Gheorghe din Cimitirul Sudic Focsani. (G. D.)


Ziua Uniristilor


Elevii de la Colegiul National "Unirea" Focsani ar putea avea propria lor zi. Directorul Cornel Noana propune ca prima simbata dupa inceperea anului scolar urmator sa fie declarata "Ziua Uniristilor". Acesta ar fi un bun prilej al uniristilor de pretutindeni, boboci sau "batrini" sa se reuneasca in sala de festivitati a scolii, condusi de acelasi spirit unirist. Directorul Noana mentine deschisa lista cu propunerile privind data si programul pe pagina sa de Facebook, unde elevii de azi si de ieri au spus "prezent". "Cred ca noi, fosti elevi ai CNU, avem mai multa nevoie de asta decit prezentii elevi", a marturisit un fost elev al unitatii. (G. D.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.