Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
21 apr 2011 1641 vizualizări
O profesoara da in judecata Colegiul Gh. Bals Adjud

Profesoara de fizica Ellen Popovici a actionat in instanta Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, contestind o decizie de sanctionare primita in urma cu citeva saptamini. Dosarul a fost inregistrat pe rolul Tribunalului pe 19 aprilie. Directoarea unitatii, Maria Birla, a fost destul de reticenta in a oferi detalii. "Este o problema interna a scolii, de aceea n-as vrea sa dau prea multe detalii. O comisie disciplinara a fost intrunita la nivelul scolii, in care profesoara Popovici a fost audiata. Totul s-a desfasurat conform metodologiei. In urma comisiei, aceasta a primit un avertisment, a si semnat instiintarea. Am inteles ca a depus contestatie la Inspectoratul Scolar, iar acestia ne-au cerut toata documentatia pentru a o solutiona", ne-a spus directoarea. Primul termen va fi pe data de 10 mai. (G. D.)


Saptamina Nationala a Bibliotecilor


Biblioteca Judeteana marcheaza "Saptamina Nationala a Bibliotecilor" in perioada 23-30 aprilie printr-un program ce va reuni bibliotecari, scriitori, cititori si colaboratori. Bibliotecarii vor incerca sa surprinda si in acest an cu inedite expozitii de carte. Astfel, programul va debuta miercuri, 27 aprilie, la Sectia pentru Copii si Tineret, la ora 11.00, cind va avea loc si vernisajul expozitiei de pictura "Cartea, punte peste timp", realizata de bibliotecara Roxana Facaoaru. In ziua urmatoare, la sediul central, de la ora 11.00, va avea loc lansarea cartii "Vitralii patinate: (In)semne ale cartii vechi romanesti", autor Teodora Fintinaru, directoarea bibliotecii. Ziua de vineri este rezervata unui colocviu cu tema "Realitati si realizari profesionale 2010", gazduit de Sala de lectura, tot de la ora 10.00. In aceeasi zi, filiala sud a bibliotecii gazduieste de la ora 10.00 manifestarea "Intilnire cu o carte", coordonata de profesoara Liliana Nitu si bibliotecara Adriana Maciuca de la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani. (G. D.)


Expozitie la Biblioteca Adjud


Biblioteca municipala Adjud deschide portile expozitiei "Traditii si obiceuri pascale", pina pe 30 aprilie. Aceasta gazduieste oua incondeiate si pictate, desene si obiecte pascale realizate de prescolarii si elevii claselor I-IV de la Scoala Burcioaia, indrumati de educatoarea Simona Asofiei si invatatoarea Maria Tomozei, dar si de prichindeii de la Gradinitele nr. 1 si nr. 4, coordonati de educatoarele Elena Cartas, Aurica Rauta, Tincuta Trif, Elionora Munteanu si Claudia Balaban. La expozitie au participat si elevii clasei I de la Scoala Anghelesti, indrumati de invatatoarea Marinela Apostol si elevii clasei a II-a de la Scoala Ruginesti, coordonati de invatatoarea Aneta Negoita. Tot pina pe 30 aprilie va fi deschisa la Biblioteca o expozitie de goblenuri cu tema religioasa. (G. D.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.