Educație

Gradinite noi pentru Focsani

Gabriela Draghici
21 apr 2011 1089 vizualizări
O gradinita cu program prelungit va fi construita anul viitor, iar inca trei vor intra in proces de reabilitare si extindere

Veste buna pentru parintii focsaneni. Princhindeii vor putea merge de la anul in numar mai mare la gradinita. Cu fonduri accesate prin Programul guvernamental privind Educatia Timpurie 2007-2011, trei gradinite vor trece printr-un proces de reabilitare si extindere, iar inca una va fi construita. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), a fost inaintata o cerere catre Primaria Focsani prin care s-a cerut suplimentarea cu 1.000 metri de teren, gradinita noua urmind sa fie amplasata pe Strada Fraternitatii nr. 11, in spatele Caminului virstnicilor. Gradinita va functiona cu program prelungit, cu sase grupe de copii. Cele trei unitati care vor fi modernizate si extinse prin supraetajare sint Gradinita nr. 18, Gradinita nr. 15 si Gradinita nr. 16. La Gradinita nr. 15 spre exemplu, functioneaza opt grupe, cu 200 de copii, iar unitatea nu a mai fost reabilitata. Pentru ca o parte din spatiu este ocupat de Clubul Sportiv Focsani, doua grupe sint nevoite sa functioneze la Scoala nr. 7. "Noi dispunem de spatiu, insa este ocupat de Clubul Sportiv. Extinderea va insemna aducerea celor doua grupe la gradinita", ne-a spus Alina Badiu, directoarea Gradinitei nr. 15. Alte trei gradinite vor fi construite incepind cu anul scolar urmator. De data ceasta insa, in mediul rural. Gradinita cu program normal Slobozia Bradului, Gradinita cu program normal nr. 2 Adjud si Gradinita cu program prelungit Gugesti vor avea loc cit pentru 15 grupe de micuti. "O parte din aceste lucrari vor incepe anul acesta. In ceea ce priveste stadiul lucrarilor din gradinitele din mediul rural, de-abia ieri (n.r. acum doua zile) s-a depus documentatia necesara pornirii licitatiei. La cele din Focsani, nici macar nu a fost facuta evaluarea educationala", ne-a spus Costel Militaru, responsabil compartiment investitii din cadrul ISJ. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.