Educație

Profesorii merg in instanta pentru continuitate la catedra

Ziarul de Vrancea
20 apr 2011 1198 vizualizări
Profesoarele de limba franceza Monica Tiganus si Verginica Bogdan de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani s-au adresat Tribunalului Vrancea pentru a contesta decizia Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) prin care nu au primit continuitate la catedra, desi au depasit virsta standard de pensionare.

Dosarul in care Monica Tiganus a solicitat suspendarea executarii actului administrativ dispus de ISJ a fost inregistrat pe rolul instantei pe 14 aprilie si a avut termen ieri. Instanta a dispus un nou termen pentru data de 17 mai, pentru ca reclamanta sa ia la cunostinta de intimpinarea depusa de jurista inspectoratului. "Noi am explicat in intimpinarea pe care am depus-o motivele pentru care Inspectoratul a dat acea decizie, este dreptul dumnealor sa o conteste. In metodologie scrie clar ca se poate oferi continuitate numai dupa solutionarea restringerilor de activitate. In cazul dinsei, au existat restringeri. S-a dat un nou termen pentru luna mai", a precizat Manda Dumitrascu, jurista ISJ. Un dosar cu acelasi obiect se va judeca astazi la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Vrancea, avind-o ca reclamat de data aceasta pe Verginica Bogdan. Profesoara spera ca in instanta sa capete o decizie favorabila care sa ii permita continuitatea la catedra. In urma sedintei Consiliului de Administratie al ISJ din 9 februarie inspectorii au decis ca din cei 38 de dascali care si-au depus dosarul pentru a primi continuitate in invatamint, 16 vor fi nevoiti sa plece de la catedra incepind cu anul scolar viitor. (G. DRAGHICI, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.